Predstavljena knjiga "Kamikaze" Romana Pavića

Kirurg zaljubljen u pisanje

| Autor: Vanesa Begić
Nevena Trgovčić i Roman Pavić (Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)

Nevena Trgovčić i Roman Pavić (Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)


Knjiga "Kamikaze" Romana Pavića predstavljena je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u programu Tjedna istarskih knjižnica.

Autor je inače po struci pročelnik Zavoda za kirurgiju šake u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, KBC Sestre milosrdnice.

Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor na Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Osijeku.

- Volim pisati, osim stručnih i znanstvenih radova književnost je moja velika ljubav, a u ovoj knjizi isprepliću se istiniti podaci i fikcija. Nekada mi pisanje, zbog posla i drugih stvari traje dulje jer sam silno zauzet, a ovaj roman je snažno antiratan i mislim da je primjeren mladima upravo zbog te antiratne poruke. Obilazio sam i mjesta o kojima sam pisao, a htio sam povezati stvarne činjenice i događaje s fikcijom. Koncept nastajanja romana je prilično složen, kazao je autor.

U središtu radnje romana "Kamikaze" je kadet japanske Carske vojne akademije Hirokazu Kaze uzdanica je i ponos japanske vojske, u svemu najbolji, od juda do pucanja. On predstavlja budućnost japanske vojske i jedan je od predodređenih za najviše zadatke. No, uskoro se zaljubljuje…

Roman Pavić rođen je u Osijeku 4. srpnja 1969. U rodnom je gradu završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet u Zagrebu 1994., gdje je završio i specijalizaciju iz kirurgije 2001., nakon čega je subspecijalizirao traumatologiju i plastičnu kirurgiju te specijalizirao ortopediju i traumatologiju, kao i hitnu medicinu. Objavio je više od stotinu medicinskih znanstvenih i stručnih radova.

Moderatorica susreta bila je kolegica novinarka Nevena Trgovčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater