U Pazinu završio Festival slikovnica "Ovca u kutiji"

Od E-Crvenkapice do Slikovnice na radiju

| Autor: Anđelo Dagostin
S Festivala slikovnica u Pazinu (Snimila Lea Jurčić)

S Festivala slikovnica u Pazinu (Snimila Lea Jurčić)


Podjelom slikovnica iz izloga trgovina završio je jučer u Pazinu Festival slikovnica »Ovca u kutiji«. Na glavnom gradskom trgu zainteresirani su iz šešira izvlačili ime izloga iz kojeg su mogli uzeti slikovnicu na dar.

Jučer ujutro na Šetalištu Pazinske gimnazije za one kojima priče nije nikad dosta priče su čitali djelatnici pazinske Gradske knjižnice, dok su pripovjedačice Nikolina Manojlović Vračar i Ana Galant i dalje putovale Pazinštinom kako bi djeci čitale slikovnice u sklopu programa »Ovca na putu putuje«, pa su tako stigle u Gračišće. Na travnjaku iza knjižnice Alma Pongrašić i pas Gili pričali su najmlađima posjetiteljima priče pasa koji žele svoj dom, a u isto vrijeme Zoran Pongrašić družio se s učenicima Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Dan ranije, u četvrtak, učenici pazinske Osnovne škole imali su priliku u školskom parku saznati kakva je to E-Crvenkapica o čemu su im govorile autorice slikovnice Silvija Šesto i ilustratorica Tea Plepelić. Održano je zanimljivo predavanje »Od klasika do bajke«, a predavačice su bile Anda Bukvić Pažin i Dubravka Zima. Na Radio Istri emitirana je emisija »Slikovnica na radiju«, poslijepodne je na gradskom trgu nastupila Bajkopričallica Sandra, a dan je zaključen OFF programom, i to samo za punoljetne, raspravama koje dublje propitkuju priče, slikovnice, pisanje…

U srijedu je program »Ovca na putu« stigao u Trviž, dok je slikovnice finaliste nagrade »Ovca u kutiji« čitala knjižničarka Snježana Berak na travnjaku iza Gradske knjižnice. U pazinskom Kaštelu održan je okrugli stol s temom »Može li AI stvoriti umjetnički tekst i ilustraciju za slikovnicu«, a u Gradskoj knjižnici Pazin »U svijetu bajki«. U utorak je program »Ovca na putu« gostovao u Karojbi i Motovunu, a na više su se mjesta održavale pričaonice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini