PROFIL

Nova izdanja za 2021. godinu: beletristika, publicistika i književnost za djecu: NASTAVAK OTOKA, CHURCHILL, ARSEN DEDIĆ, ODRASTANJE, LJUBAV

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Boris Johnson autor je djela "Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest" u prijevodu Katje Mihovilović. Britanski premijer Boris Johnson ne krije da mu je najveći povijesni idol i uzor ratni britanski premijer Winston Churchill pa je napisao nadahnutu, analitičku, zabavnu i duhovitu Churchillovu biografiju, navedeno je u najavi

Izdavačka kuća Profil najavila je da će u prvoj polovici godine objaviti niz novih naslova.

Među novim izdanjima izdavačke kuće Profil bit će djelo Ann Patchett "Nizozemska kuća", u prijevodu Saše Stančina. Raskošna je to, potresna saga o vezi brata i sestre, obitelji, žrtvovanju, prošlosti i prostorima koji nas zauvijek određuju.

Novi roman Ann Patchett našao se u brojnim izborima najboljih knjiga godine te se mjesecima nalazio na top-ljestvici najprodavanijih knjiga New Yorka Timesa.

Tu je i knjiga Jane Harper "Preživjeli", čiji prijevod potpisuje Dražen Čulić. Život Kierana Elliota zauvijek se promijenio onog dana kad je jedna pogrešna procjena ostavila strašne posljedice. Godinama kasnije Kieran s obitelji dolazi u obalni gradić koji je nekoć zvao domom, a osjećaj krivnje iznova se vraća... "Preživjeli" je novi, četvrti roman sjajne, višestruko nagrađivane Jane Harper, majstorice kriminalističkog žanra.

Dolly Alderton autorica je djela "Duhovi" (prijevod Saša Stančin). Romaneskni prvijenac britanske hit-autorice romantična je komedija o bivšim dečkima, roditeljima, prijateljima koji su se skrasili i muškarcu koji nestane u trenutku kad kaže: "Volim te!"

Priznanja, ekranizacija, milijuni oduševljenih čitatelja diljem svijeta, sve se to vezuje uz roman "Otok". Victoria Hislop napokon se odlučila vratiti svijetu i likovima koji su je proslavili u dugoočekivanom nastavku megabestselera "Otok". Novo djelo naslovljeno je "Jedna noć u kolovozu", a autor prijevoda je Dražen Čulić.

Novi roman za mlade Jennifer Niven "Do posljednjeg daha" govori o prvoj ljubavi, odrastanju, intimnosti. Claudinein idilični život naglo se mijenja kad dozna da joj se roditelji razvode. Ljuta na tatu što ih ostavlja i na mamu koja je odvodi na udaljen, mali otok bez Wi-Fi signala, Claudine se ipak zaljubljuje te ponovo pronalazi sebe.

Što se publicistike tiče, Ivo Goldstein autor je djela "Hrvatska 1990. – 2020., Godine velikih nada i gorkih razočaranja". Povjesničar Ivo Goldstein napisao je opširan i detaljan pregled trideset godina samostalne Hrvatske.

Boris Johnson autor je djela "Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest" u prijevodu Katje Mihovilović. Britanski premijer Boris Johnson ne krije da mu je najveći povijesni idol i uzor ratni britanski premijer Winston Churchill pa je napisao nadahnutu, analitičku, ali i zabavnu i duhovitu Churchillovu biografiju, navedeno je u najavi.

Robert Bajruši, poznati zagrebački novinar i komentator autor je djela "Možemo!, Rađanje nove hrvatske ljevice".

Novinarka Diana Šetka pratila je desetljećima iz neposredne blizine karijeru i neobičnu i dirljivu privatnu životnu priču Arsena Dedića, nesumnjivo najznačajnije ličnosti hrvatske zabavno-glazbene scene. On je tu scenu svojim pjesništvom i osebujnom interpretacijom potpuno promijenio te šlageraj pretvorio u vrijednu, dojmljivu, važnu glazbenu formu. Sve je to opisano u knjizi "Arsen Dedić, Mali s flautom".

Ivan Zvonimir Čičak napisao je pak knjigu naslovljenu "Moj hrvatski san 1991. i što je od njega ostalo".

Tu su i ostvaranja za djecu. Leo Potion i Ana Strumpf kreirali su "Savršeno nesavršene priče" (prijevod Dina Morić Bošnjak). Mentalno zdravlje djece pod većim je pritiskom nego ikada prije. U 29 inspirativnih priča pop-zvijezda, sportskih junaka, likovnih umjetnika, znanstvenika… otkriva se kako su oni prevladali niz mentalnih problema, od anoreksije do depresije, te nastavili živjeti inspirativnim životima.

Katie Scott i Jenny Broom autori su izdanja "Animalium" (prijevod Dina Morić Bošnjak). Vizualno i sadržajno impresivna muzejska zbirka sa 160 životinja u kojoj se prikazuje veličanstvena životinjska raznolikost na Zemlji.

Aaron Blabey autor je djela "Loši momci" (prijevod Andrea Bagović). Ovo je prvi roman u seriji knjiga za prve samostalne čitatelje u gotovo stripovskoj formi u kojemu pet zloglasnih likova: vuk, zmija, piranja, morski pas i tarantula, odluče pokazati svijetu kako su oni dobri momci.

Oliver Jeffers napisao je "Sve što ćemo sagraditi, planovi za našu zajedničku budućnost", (prijevod Ozren Doležal). Nakon što je Oliver Jeffers iznjedrio odu svojemu sinu u slikovnici "Evo nas, tu smo", red je da nježne, nadahnjujuće i prekrasne stihove i ilustracije kreira i za svoju kćer.

Rachel Bright, Jim Field realizirali su uradak "Kit koji je uvijek želio još", (prijevod Ozren Doležal). Rimovana je to priča smještena u podmorje od čijih prizora zastaje dah. Ondje pratimo kita Grgu i njegovu potragu za vlastitom srećom koja se ne krije u blagu koje stalno gomila već u – pronađenim prijateljima, pomaganju i dijeljenju s drugima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini