U IZVEDBI VALTERA RITOŠE

ZBIRKA SATIRIČNIH MONOLOGA: "Mistero Buffo" večeras u Bujama

| Autor: Luka JELAVIĆ

Kazališna jesen u Bujama nastavlja se večeras u 19.30 sati predstavom "Mistero Buffo", zbirkom satiričnih monologa, djela talijanskog nobelovca Darija Foa u izvedbi Valtera Roše iz produkcije Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Iako je to djelo nastalo još 1969. godine, njegova aktualnost je suvremena, a glumac Valter Roša, koji je uz Aleksandra Bančića preveo tekst, s ovom je predstavom od 2012. godine, kada je izvedena premijera, stekao je popularnost i naklonost publike. Zanimljivost predstave je što je Valter Roša u predstavi počeo koristiti istrovenetski dijalekt i čakavicu u kojoj su elementi i drugih govora koji se čuju u Istri.

Djelo "Mistero Buffo" se temelji na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije lakrdijaša koji su svoje teme uglavnom pronalazili u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema. Lakrdijaši nisu vrijeđali vjeru, Boga i svece, već su razotkrivali i ismijavali sve one koji su religiju iskorištavali za svoje ciljeve.

Predstava će večeras biti uprizorena u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Buje, a cijena ulaznica je 20 kuna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum