UZ MEĐUNARODNI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE

POVEDITE DIJETE U KAZALIŠTE Lea Anastazija Fleger: "Kazalište nam omogućava da stvaramo nove svjetove"

Nema kazališta bez igre, štoviše kazalište je 'vječna igra'. Te naše čarobne igre, bez vas, djeco, nema. Danas poruke o važnosti kazališne umjetnosti u životima djece i mladih putuju po cijelome svijetu, bez obzira na pandemiju i na ograničen broj publike u gledalištu", poručila je Lea Anastazija Fleger u hrvatskoj poruci uz Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade

| Autor: Mladen RADIĆ
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Hrvatski centar Assitej i Hrvatski centar UNIMA zajednički su obilježili jučerašnji Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva koji pada danas.

Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade bio je "Povedite dijete u kazalište", a hrvatsku poruku ove godine napisala je kazališna redateljica Lea Anastazija Fleger. Ona kaže kako je dan kazališta za djecu i mlade dan velikog slavlja, dan za sve male i velike ljubitelje kazališta, kada se sva kazališta za djecu i mlade u cijelome svijetu vesele suigri s najdivnijom publikom, njihovoj sreći, ushićenju, žamoru, snovima, mašti, čaroliji, izmišljenim svjetovima, ozarenim licima, zadovoljstvu, zajedništvu, pričama.

"Mnogi autori koji se upuste u rad na predstavi za djecu suočavaju se s pitanjem kako napraviti predstavu koja će vam biti interesantna, bliska, zanimljiva, koju ćete sa zadovoljstvom pratiti, nakon koje ćete izaći prepuni dojmova. Izazov je raditi predstave za djecu. Zašto? Jer ste vi, djeco najiskrenija publika. Draga djeco, upravo ste nam vi najvažnija inspiracija, naš cilj je uvući vas u predivan, čaroban svijet kazališta, želimo da kazalište postane neizostavan dio vašeg života.

Nadamo se da će mnogi od vas postati novi glumci, redatelji, dramaturzi, koreografi, scenografi, kostimografi, ali i rekviziteri, majstori zvuka i svjetla.

Svi mi koji smo na sceni, ali i naši tajni pomagači iza scene, zaljubili smo se u kazalište. Obožavamo se igrati. Kazalište nam omogućava da stvaramo nove svjetove, svjetove u koje postavljamo pravila po kojima se igramo. Nema kazališta bez igre, štoviše kazalište je 'vječna igra'. Te naše čarobne igre, bez vas, djeco, nema.

Danas poruke o važnosti kazališne umjetnosti u životima djece i mladih putuju po cijelome svijetu, bez obzira na pandemiju i na ograničen broj publike u gledalištu", poručila je Lea Anastazija Fleger.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of