VIŽINADA

"CASABIANCA": Veliki aplauz za Irenu Grdinić i Maria Lipovšeka Batifiacu

| Autor: Slavko LEDIĆ
Irena Grdinić i Mario Lipovšek Batifiaca kao Đurđa i Franko u predstavi "Casabianca" (Snimio Slavko Ledić)

Irena Grdinić i Mario Lipovšek Batifiaca kao Đurđa i Franko u predstavi "Casabianca" (Snimio Slavko Ledić)


Gostovanje hit komedije "Casabianca", koju su u Vižinadi maestralno izveli sve popularniji Irena Grdinić i Mario Lipovšek Batifiaca, bio je nezaboravan užitak za žitelje Vižinade i brojne turiste. Gostovanje je održano u organizaciji Turističke zajednice Vižinade i Općine Vižinada, a na predstavi su bili i brojni posjetitelji iz cijele Istre, koji su bili oduševljeni izvedbom kazališnog komada popularnog estradnog, voditeljskog i glumačkog dvojca.

Tipično istarska komedija na čakavskom dijalektu koja predstavlja komičnu stranu života govori o bračnom paru koji se upozna u kurijeri putujući istarskim krajolikom negdje u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. U braku koji traje do današnjih dana proživljavaju ljepotu i turbulentna vremena naše novije povijesti. U svemu tome se Đurđa i Franko, koje tumače Irena Grdinić i Mario Lipovšek Batifiaca, snalaze svaki na svoj način, a do izražaja dolaze njihovi različiti karakteri. Ona poduzetna i prilagodljiva, a on tradicionalan, humorom ocrtavaju kako se naše društvo razvijalo, kako su iz komunizma "dogurali" do višestranačja, i kako su se svaki na svoj način uklapali u novine koje je vrijeme donosilo. Doista lijepa priča, ispričana na komičan, ali i pomalo tužan način, u stvarnosti toliko istinito i životno.

Osim što su na sceni u više navrata doživljavali odobravanje i aplauze mnogobrojne publike, u znak zahvalnosti načelnik Vižinade Marko Ferenac i predstavnica Turističke zajednice Lidija Legović akterima predstave uručili su cvijeće i prigodne poklone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of