U 21 SAT U UMAŠKOM KAZALIŠTU

22. ZLATNI LAV Danas počinje Međunarodni festival komornog teatra  

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Zlatni lav počinje večeras

Zlatni lav počinje večeras


Svojevrsni zaštitni znak umaškog kulturnog identiteta - Međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav" počinje večeras u 21 sat. Ovogodišnje festivalsko izdanje traje do nedjelje, 27. lipnja, a glavna premisa 22. "Zlatnog lava" naslovljena je Festival Žudnje. U festivalskom tjednu na programu je šest predstava i jedna književna promocija, prema izboru utemeljitelja i umjetničkog ravnatelja "Zlatnog lava" Damira Zlatara Freya.

    Večerašnja svečanost otvaranja "Zlatnog lava" zakazana je za 21 sat u umaškom kazalištu "Antonio Coslovich" pri Pučkom otvorenom učilištu Ante Babića, s početkom u 21 sat. Slijedi i prva predstava iz festivalskog programa "Avgust" (August) u režiji Mihe Nemeca nastala prema tekstu književnika Hermana Hessea. Riječ je o koprodukciji Slovenskog narodnog gledališča, Nova Gorica i Teatra na konfini. "Avgust" govori o stvarnom izvoru ljubavi koja se krije u nama samima, bezuvjetnoj ljubavi prema drugom čovjeku i opraštanju kao najuzvišenijoj ljubavi, a ne u vanjskoj manifestaciji emocija za kojima vapimo da bi sebi potvrdili kako smo voljeni. Glume: Miha Nemec, Maja Poljanec Nemec i Tomi Novak.

    Festivalske predstave ocjenjivat će gledatelji i stručni žiri. Tijekom Festivala, po završetku svake predstave, na izlasku iz kazališta, svaki gledatelj ocjenjuje upisom ocjene na glasački listić izvedeno djelo i na taj način sudjeluje u izboru najbolje kazališne predstave "Zlatnog lava". Svoj sud donosi i stručni žiri u sastavu: Katja Pegan, direktorica Gledališča Koper, Florianna Bassanese Radin, zamjenica gradonačelnika Grada Umaga i Slavica Renko, odgajateljica u mirovini, Umag. Festivalska nagrada "Zlatni lav" (skulptura rad Ivice Propadala) bit će uručena na svečanosti zatvaranja Festivala, u nedjelju, 27. lipnja, u 12 sati na Trgu 1. svibnja, ispred Gradske knjižnice Umag.

    Osim kazališnog, večernjeg   dijela programa, svakog dana u 12 sati na umaškom radiju Eurostar emitirat će se radio-emisije "Veliki avditorij" ili festivalski forum "Teatralije", radijski magazin u kojem će se analizirati predstava odigrana večer ranije na kazališnoj sceni "Zlatnog lava".

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter