U SPILJI

Zdravko Milić, Denis Krašković, Petar Popijač i Sandra Ban: ZANIMLJIVE UMJETNIČKE INSTALACIJE U ČUDESNOM PODZEMNOM AMBIJENTU LOKVARKE

Akademski slikar Zdravko Milić iz Labina predstavio je ciklus od devet platna u tehnici akrila, kipar Denis Krašković iz Zagreba izložio je skulpture iz stakloplastike, kombinirane s aluminijem i drvom, multimedijalni umjetnik Petar Popijač iz Zagreba predmete iz pečene gline, a Sandra Ban iz Rijeke predstavila je instalaciju u keramici

| Autor: Branko BIOČIĆ
Milicxxravko Milicxx, Sandra Ban, Valentina Sablicxx, Petar Popijacx.jpg

Milicxxravko Milicxx, Sandra Ban, Valentina Sablicxx, Petar Popijacx.jpg


Ispred spilje Lokvarke okupili su se ljubitelji umjetnosti zainteresirani za četvrtu izložbu u organizaciji Goranske kiparske radionice i njezina predsjednika Milutina Burića, a prema konceptu umjetnice Tihane Karlović i cijelog vrijednog tima koji stoji iza organizacije ove manifestacije. Glavni cilj izložbe je dijalog između suvremene umjetničke produkcije i prirode oko nas, a izložena su djela slikara Zdravka Milića, kipara Denisa Kraškovića, kipara Petra Popijača, keramičarke Sandre Ban.

Izabrani na natječaju

Iako je održavanje "Izložb4e u spilji" bilo predviđeno za travanj povodom Dana Muzeja, ona je nažalost zbog pandemije odgođena za lipanj, što i nije ispalo nimalo loše jer su vremenski uvjeti bili idealni, a postavljena umjetnička djela unutar spilje pozivala su na posjet. Doduše u spilji je uvijek hladnije – za duge rukave, no to nije nikoga spriječilo da posjeti i samu spilju i izložbu.

Putem raspisanog natječaja odabrano je četvoro umjetnika s njihovim zanimljivim instalacijama, orijentiranima na ekologiju i očuvanje prirode. Slikar Zdravko Milić iz Labina predstavio je ciklus od devet platna u tehnici akrila, kipar Denis Krašković iz Zagreba izložio je skulpture iz stakloplastike, kombinirane s aluminijem i drvom, multimedijalni umjetnik Petar Popijač iz Zagreba, predmete iz pečene gline, Sandra Ban iz Rijeke predstavila je instalaciju u keramici.

Umjetnost i priroda

U uvodnom je dijelu Milutin Burić zahvalio posjetiteljima na dolasku, a cijelom timu organizacije na uloženom trudu, iskazavši ujedno želju za povezivanjem sa spiljom Vrelo u Fužinama. Naime, ova će izložba u spilji Lokvarki biti do 26.lipnja, kada se seli u spilju Vrelo, što će povezati znamenitosti Gorskoga Kotara, ali i ponuditi turistima dodatne sadržaje. Kako je naglasio Burić, daljnje vođenje izložbe preuzela je mlada povjesničarka umjetnosti Valentina Sablić, koja je istaknula da je glavni cilj izložbe dijalog između suvremene umjetničke produkcije te same prirode oko nas, a prije samog ulaska posjetitelja prisutnima se obratio i načelnik Općine Lokve Toni Štimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom