LIKOVNA KOLONIJA

U Punti kod Krasice: MJESTO SUSRETA I DRUŽENJA UMJETNIKA

| Autor: Luka JELAVIĆ

Članovi obitelji Radešić prihvatili su ideju o okupljanju umjetnika u njihovom agroturističkom objektu koje je postalo tradicionalno mjesto druženja, prijateljevanja i rada mnogih umjetnika

Obitelj Radešić u mjestu Punta nastavila je okupljati umjetnike u likovnoj koloniji koja je ove godine održana 14. put. Ovaj međunarodni susret umjetnika započeo je 2005. godine na inicijativu Ronnyja Jušića koji je otvaranjem likovne galerije Tigor u obližnjim Baredinama stvorio omiljeno mjesto okupljanja brojnih umjetnika i likovnih stvaratelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije i drugih zemalja.

Članovi obitelji Radešić prihvatili su ideju o okupljanju umjetnika u njihovom agroturističkom objektu koje je postalo tradicionalno mjesto druženja, prijateljevanja i rada mnogih umjetnika, a ove ih je godine ugostio sin Romano u svom Bed&Breakfast apartmanskom objektu. Svi radovi nastali u koloniji ostaju obitelji koja ih je ugostila, tako da je tijekom održavanja te međunarodne manifestacije obitelj Radešić prikupila zavidnu zbirku umjetnina koja krasi objekte na njihovu imanju.

Ovogodišnji sudionici kolonije su: Ronny Jušić (Buje), Bruno Paladin (Rijeka), Mladen Milotić, Alina Ivančić, Vedran Šilipetar i Monica Petrović (svi iz Pule), Elsa Delise i Livio Zoppolato (Trst), Mario Santrač (Poreč), Fulvia Grbac (Sečovlje), Mirijam Elettra Vaccari (Vicenza), Petar Karger (Njemačka), Slavica Oplanić (Novigrad), Mirjana Matić (Višnjan), Silvio Ulrich (Rijeka) i Ewa Krolikowska (Poljska).

Oni su u vrijeme boravka stvarali nove radove inspirirani istarskim krajolikom, a na završetku je priređena izložba nastalih radova koju je otvorila povjesničarka umjetnosti Lorella Limoncin Toth.

- Obiteljsko imanje obitelji Radešić, smještano na prekrasnom i usamljenom mjestu s kojeg se pruža prekrasan pogled na dolinu Mirne i Jadransko more, postalo je mjesto susreta, prijateljstva i druženja umjetnika i ljubitelja umjetnosti u jednoj fantastičnoj atmosferi, čime je ovo mjesto postalo i značajno likovno središte koji odiše jedinstvenom atmosferom, rekla je Limoncin Toht, a u ime svih umjetnika na sjajnom gostoprimstvu zahvalio je poznati riječki slikar Bruno Paladin.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini