DNEVNI BORAVAK ROJCA

SAMOSTALNA IZLOŽBA Oslobađajuće naličje radova mlade pulske autorice Sarah Klešin

| Autor: Zoran ANGELESKI
Sarah Klešin pored jednog od svojih radova (Dejan ŠTIFANIĆ)

Sarah Klešin pored jednog od svojih radova (Dejan ŠTIFANIĆ)


Autorica naglašava osjećaje zatvorenosti i otuđenosti, no zagledavanjem u radove gledatelj stvara razne asocijacije na fotografiju, oslobađajući se straha od nepoznatog

Mlada pulska umjetnica Sarah Klešin proteklog je vikenda u Dnevnom boravku Rojca otvorila svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Naličje". Izloženih 13 fotografiranih radova eksperimentalnog tipa umjetnica je kreirala igrajući se filmskim negativom, jakim kontrastima te rotiranjem i zrcaljenjem.

Autorica napominje da su joj radovi još u procesu nastajanja, no da joj se trenutak komponiranja činio optimalnim za prenošenje njene trenutne poruke i osjećaje. Autorica ističe osjećaje zatvorenosti, tjeskobe i otuđenosti koje su sveprisutni u današnjem svijetu, ali isto tako, kompozicijom stvara određenu likovnu formu koja je sama po sebi apstraktna.

klešin

Jedan od radova mlade pulske autorice (Dejan ŠTIFANIĆ)

No, duljim zagledavanjem u radove gledatelj stvara razne asocijacije na fotografiju, čime se oslobađa straha od nepoznatog, uviđajući da postoji druga strana odnosno naličje stvari koje vidimo i koje nas okružuju.

Sarah Klešin, 20-godišnja Puljanka trenutno pohađa prvu godinu Likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U Puli je prethodno završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, no iako je stekla zvanje kiparskog dizajnera, odlučila se okušati i u nekim njoj novim medijima, poput fotografije.

Ovaj koncept radova započela je raditi u razdoblju karantene; kroz jake kontraste željela je iskazati vlastito stanje i borbu u novonastalim situacijama i preprekama, a igrajući se s kompozicijom, sjenom i oblicima otkriva zanimljive, ali i nove načine i poglede na fotografiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum