EKSPERIMENTIRANJE SVJETLOM

REAKTIVIRANJE VODNJANSKOG PROSTORA ZA SUVREMENU UMJETNOST: Apoteku večeras otvaraju "Projekcije" Silva Šarića

| Autor: Zoran ANGELESKI

Danas u 19 sati, umjesto službenog čina ponovnog otvorenja vodnjanskog prostora za suvremenu umjetnost, a u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, posjetitelji će se okupiti na otvorenom ispred Apoteke u Trgovačkoj ulici, da bi novopostavljenu izložbu "Projekcije" Silva Šarića zatim razgledavali pojedinačno. Izložba će sve do 15. lipnja biti otvorena za javnost svaki dan, uz prethodnu najavu.

Izložba "Projekcije" Silva Šarića predstavlja kontinuitet umjetnikova interesa za eksperimente sa svjetlom i projekcijama. Umjetnik istražuje aparat projekcije, usmjerava se na njegove sastavne elemente, uključujući optičke naprave, zraku svjetlosti, leću, sjenu, a nadovezuje se na kontinuirano umjetnikovo istraživanje apstraktnih odrednica prostora, plohe, praznine, svjetlosti. Izložba u Apoteci postavlja u dijalog dvije svjetlosne instalacije kao prostorne izvedbe projekcija koje se prilagođavaju ambijentu te okuplja nekoliko umjetnikovih radova na papiru, crteža i kolaža koji funkcioniraju kao bilješke, nacrti i skice za vizualna istraživanja, "pripreme" za projekcije.

Silvo Šarić rođen je 1965. godine u Puli. Diplomirao je skulpturu na Odsjeku za likovnu kulturu Pedagoškog fakulteta u Rijeci. Od 1991. do 1998. godine, živio je i radio u Rimu, a 1998. boravi u New Yorku i Bostonu u okviru ArtsLink stipendije. Od 1998. zaposlen je pri Hrvatskom restauratorskom zavodu, te je radio kao vanjski suradnik na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Član je HDLU-a Istre. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater