Zanimljiva izložba u HUIU galeriji

PRIČE IZ MAGLE: Čudesni imaginarij Nadana Sarvana

| Autor: Lara BAGAR

Izložba se bavi prikazom raznih trenutaka s maglovite granice mašte i zbilje, smještenih u prostor koji nikada nije postojao i vremenske intervale koji se nikada nisu dogodili

Imaginarni, bajkoviti svjetovi Nadana Sarvana izloženi su u pulskoj HUIU galeriji koja sudeći po učestalosti izložbi i gostovanja je zasigurno jedna od najživahnijih u gradu te na mjesečnoj bazi promovira i po nekoliko autora. Posljednji u nizu je već spomenuti Puljanin sa privremenom adresom u Zagrebu koji se nakon prve izložbe u Splitu "Pričama iz magle/Stories from the mist Vol II" vraća u Istru i svoju rodnu Pulu.

Inspiriran narodnim vjerovanjima i pričama

Svi ovi radovi Nadana Sarvana, koji su većinom nastali kroz zadnje dvije godine, u nekoj su mjeri inspirirani narodnim vjerovanjima i pričama iz folklora raznih europskih zemalja. Izložba se bavi prikazom raznih trenutaka s maglovite granice mašte i zbilje, smještenih u prostor koji nikada nije postojao i vremenske intervale koji se nikada nisu dogodili. Autor motive starinskog, dalekog i prošlog prepliće sa magijskim i oniričkim te na taj način uspijeva evocirati uspomene i djetinjstvo, pobuditi emocije, a promatrača prenijeti u neki drugi, bajkovit i velom tajni obavijen svijet koji promatrač mora nekom svojom dedukcijom otkriti.

Fantastični likovi u tehnici pointilizma

Zanimljivo je da je autor diplomirani inženjer krajobrazne arhitekture kojeg je ljubav prema minucioznom crtanju odvela u domenu tetovaže, te se osim ilustracija prvenstveno bavi tetovažom te u Zagrebu djeluje kao tatoo majstor. Istom minucioznošću kojim oslikava ljudsko tijelo, u tehnici pointilizma stvorio je fantastične likove koji krase njegove ilustracije, majice i torbe.

Izložba u galeriji HUIU gostuje do 15. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum