PROGLAŠENI LAUREATI NATJECANJA

PHOTOCITY 2022 SVETI LOVREČ: Najbolja fotografija "Šeširi" autorice Silvije Butković

Stručni žiri radio je u sastavu Lavoslava Benčić, Boris Kačan i Kristian Macinić, a o nagradama su odlučivali između 340 prispjelih fotografija i 140 autora iz cijele Hrvatske

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nagrađena fotografija "Šeširi"

Nagrađena fotografija "Šeširi"


Svečanim proglašenjem najboljih fotografskih radova, kao i otvaranjem selektirane izložbe ovogodišnje zadane teme "Veze", zaključen je PhotoCity 2022 nagradni foto-natječaj, čije je ovo bilo 11. izdanje. PhotoCity već je godinama dio obilježavanja Dana Općine Sv.Lovreč, pa je i ove godine, na sam dan blagdana Svetog Lovre, nebeskog zaštitnika, na znak zvonjave s obližnjeg crkvenog tornja započelo i ovogodišnje svečano proglašenje.

Stručni žiri u sastavu Lavoslava Benčić, Boris Kačan i Kristian Macinić odlučio je proglasiti najboljom fotografijom onu pod nazivom "Šeširi" autorice Silvije Butković iz Đakova. Ona je među 340 prispjelih fotografija i 140 autora iz cijele Hrvatske dobila najviše naklonosti žirija, te zasluženo odnijela ovogodišnju titulu.

Foto

Drugonagrađena fotografija "Vlažna veza"

Drugonagrađeni dolazi iz Zagreba, Nenad Martić, koji je svojom fotografijom "Vlažna veza" privukao pozornost i visoke ocjene. Žiri je dodijelio i mnoštvo pohvala, a među pohvaljenim radovima svi su iz Zagreba, te jedna mlada autorica iz Pule, Leona Teodorović.

Žiri je, bez znanja o autoru obavio selekciju, i nakon trodnevnog vijećanja suzio krug kandidata za nagrade, ali i za one čiji će radovi krasiti zidove Galerije Placa do kraja kolovoza. KAF Sveti Lovreč iskoristio je prigodu i proglasio ovogodišnje "suce" natječaja Lavoslavu Benčić i Borisa Kačana svojim počasnim članovima, ne samo zbog netom obavljenog posla, nego zbog intenzivnog angažmana u aktivnostima kluba, osobito edukaciji posljednjih godina.

Izložba u Galeriji Placa se može pogledati svakim danom do 17 sati, a četvrtkom i od 17 do 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini