PRIJAVE U TIJEKU

Otvoren natječaj za 10. Ex-tempore u Funtani

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Prvi EX TEMPORE Funtana likovni natjecaj, SNIMILA MARINA DAMJAN (1).

Prvi EX TEMPORE Funtana likovni natjecaj, SNIMILA MARINA DAMJAN (1).


Nakon dvije godine odgode zbog pandemije, u Funtani je otvoren natječaj za jubilarni deseti Ex-tempore. Direktorica Turističke zajednice Funtana Ana Milohanović Čehić ističe da prijave i pečatiranje podloga traje do 10. srpnja od 8 do 20 sati na slijedećim mjestima: TZ Funtana, TZG Buje (Istarska 2), TZG Pula (Forum 3), TZG Rovinj (Obala Pina Budicina12) i Art Paleta Rijeka (Šime Ljubića 4a; iza RK Korzo). Ovogodišnje teme su: Funtana, More, Istarski krajolik, Izvor vode (akvarel) i slobodne teme. Posebnu kategoriju čine dječji radovi.

Izlaganje radova i proglašenje pobjednika biti će u subotu 9. srpnja ispred crkvice Blažene Djevice Marije od Milosrđa na Perilima. Radove ovogodišnjeg Ex-temporea ocjenjivati će žiri u sastavu: Marino Baldini, povjesničar umjetnosti, Nataša Bezić, profesorica likovne kulture i Ana Milohanović Čehić, direktorica TZ Funtana.

Za najbolje likovne radove predviđene su novčane nagrade: 5.000 kuna za pobjednika, 3.000 kuna za drugo mjesto i 2.000 kuna za trećenagrađeni rad. Za dječje radove osigurane su "slatke nagrade" te nagrade sponzora Dinoparka Funtana i Aquacolorsa Organizator je za sudionike Ex-temporea osigurao ručak u Bistro-pizzeriji Delfin u Funtani. U slučaju lošeg vremena 9. srpnja, manifestacija se odgađa za drugi datum, o čemu će svi na vrijeme biti izvješteni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini