GALERIJA HERMANA

NATAŠA BEZIĆ: Portreti koji oslikavaju i stanje duha

Predstavila sam se radovima nastalim tijekom posljednje dvije godine, koristim pretežito tehniku akril na platnu, ali i ulje na platnu. Jako me fascinira portretna slika, volim portretirati poznate, ali i nepoznate ljude, veli autorica

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nataša Bezić pored jednog od svojih radova (Snimio Duško Marušić Čiči)

Nataša Bezić pored jednog od svojih radova (Snimio Duško Marušić Čiči)


U pulskoj Galeriji Hermana nastavlja se niz zanimljivih, raznolikih, ali nadasve kvalitetnih izložbi, zahvaljujući trudu i energiji voditelja galerije Vedrana Šilipetra.

Preksinoć se svojim recentnim radovima predstavila poznata slikarica Nataša Bezić, a u izboru slika koje je odabrala za ovu izložbu, prevladavaju one portretne tematike, koje su plijenile pozornost zainteresirane publike koja rado posjećuje zbivanja u ovoj pulskoj najmlađoj galeriji.

- Predstavila sam se radovima nastalim tijekom posljednje dvije godine, koristim pretežito tehniku akril na platnu, ali i ulje na platnu. Jako me fascinira portretna slika, volim portretirati poznate, ali i nepoznate ljude. Većinu ljudi koje sam slikala osobno poznajem, nastojim biti diskretna, ali i "uloviti" ekspresije na licu, inspiraciju, želim da te slike budu zanimljive, da nešto govore, da kazuju nešto. Namjera mi je da to ne budu samo slike lica ljudi, nego i njihovog stanja duha, razmišljanja, da se pokaže što se nalazi iza tih lica, istaknula je autorica.

Foto

Nataša Bezić rođena je 1966. u Kopru. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Josipa Butkovića 1989. godine i stekla zvanje profesora likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom, oslikavanjem interijera i eksterijera, te pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama, gdje živi i stvara. Članica je Grožnjanskog likovnog kruga od 2003., Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre od 2001. godine te HDLU-a u Zagrebu od 2018. Izlagala je na 30 samostalnih izložbi te više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of