PAZIN

LG GALERIJA: Još danas izložba fotografija "Iz mog kuta…"

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Otvaranje izložbe "Iz mog kuta" (M. RIMANIĆ)

U pazinskoj LG galeriji u povodu Dana europske baštine otvorena je izložba fotografija "Iz mog kuta…". Izložba je finale istoimenog foto natječaja u organizaciji Muzeja Grada Pazina i Društva likovnih stvaratelja Pazin. Cijeli je projekt organiziran u sklopu obilježavanja Dana europske baštine 2019. kojima je ove godine tema "Umjetnost i zabava".

Pred fotografima koji su sudjelovali na natječaju otvorenom od 1. kolovoza do 15. rujna bio je zadatak kako je na otvaranju rekla Maja Zidarić Pilat, ravnateljica Muzeja Grada Pazina "uhvatiti manje poznate detalje Pazina i Pazinštine iz netipičnih, neobičnih i, ili neuobičajenih kutova s ciljem popularizacije detalja prirodne i kulturne baštine s kojima se svakodnevno susrećemo, a ne primjećujemo ih". Na natječaj je od 29 autora pristiglo ukupno 90 radova, a od toga je izložena 21 fotografija od 12 autora. Svim autorima izloženih fotografija na otvaranju su uručene zahvalnice, a za autori prvih triju najuspjelijih fotografija simbolični su nagrađeni.

Dinko Gubić dobio je prvu nagradu za "Noćni snimak Pazina 2", Martin Močibob drugu nagradu za fotografiju "Crkvica", a Leonardo Mićanović treću za "Pazin, silos". Izložbu su predstavile predsjednica DLS Nada Putinja i ravnateljica MGP Maja Zidarić Pilat, a otvorila gradska pročelnica Nevija Srdoč. Izložba ostaje otvorena do 5. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini