KNJIŽEVNO-KAZALIŠNI FESTIVAL

LET S GAVRANOM: Vedran Šilipetar na izložbi Gavranova biblijska trilogija

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Izabrani autori izloženih radova, uz Vedrana Šilipetra su akademski hrvatski likovni umjetnici: Željko Bubalo, Mercedes Bratoš, Dominique Jurić, Vanda Jurković, Zoran Kakša, Sandra Radić Parać, Luka Petrač, Dragan Šijački i Nikola Vudrag. U galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta "Matija Antun Relković" u Novoj Gradiški, Šilipetar se predstavlja s dvije slike u kombiniranoj tehnici nastale ove godine: "Aute verte" i "Imperfetto"

Trodnevni književno-kazališni festival "Let s Gavranom" posvećen književniku Miri Gavranu održan je u Novoj Gradiški, a dio festivala je i skupna izložba radova na temu Gavranove biblijske trilogije (Judita, Krstitelj, Poncije Pilat). Izložba predstavlja radove hrvatskih akademskih likovnih umjetnika, a među njima i djela pulskog umjetnika Vedrana Šilipetra.

Riječ je o žiriranoj izložbi, a u stručnom žiriju bile su prof. Danijela Juranović i povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol. Izabrani autori izloženih radova, uz Vedrana Šilipetra su akademski hrvatski likovni umjetnici: Željko Bubalo, Mercedes Bratoš, Dominique Jurić, Vanda Jurković, Zoran Kakša, Sandra Radić Parać, Luka Petrač, Dragan Šijački i Nikola Vudrag. U galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta "Matija Antun Relković" u Novoj Gradiški, na ovoj se skupnoj izložbi Šilipetar predstavlja sa dvije slike u kombiniranoj tehnici nastale ove godine: "Aute verte" i "Imperfetto".

- Akademski umjetnik Vedran Šilipetar radi u maniri apstraktnog ekspresionizma s kaligrafskim i tipografskim sekvencama, istaknula je uz otvaranje izložbe Sonja Švec Španjol.    Vedran Šilipetar rođen je u Puli 1980. godine, gdje pohađa srednju Glazbenu školu i Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Diplomirao je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (kiparski smjer) u klasi profesora Josipa Diminića.

Samostalno je izlagao u Puli, Zagrebu, Parizu, Langenfeldu, Bratislavi, Motovunu, Grožnjanu, Labinu, Buzetu i Vodnjanu, te na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je strip satire i zbirke "Elvis Brižni" koji se kontinuirano godinama objavljuje u Glasu Istre. Član je HDLU-a Istre i Hrvatskog društva skladatelja. Bavi se skulpturom, slikarstvom, grafikom, stripom i autorskom glazbom. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja.

Šilipetar na ovom festivalu nije bio jedni predstavnik Istre, odnosno Pule. Naime, uz svečano otvaranje manifestacije uprizorena je predstava Mire Gavrana "Sve o muškarcima", u režiji Mladene Gavran i izvedbi Teatra Gavran, a u kojoj glumi Puljanin Rade Radolović, uz Vedrana Komeričkog i Tomislava Krstanovića.


  Podijeli: Facebook Twiter  Vremenska prognoza

  Podaci preuzeti sa: www.yr.no

  Web kamere

  Pula

  Pula: Korzo, Giardini
  Pula: Korzo, Giardini

  Pula

  Pula: Amphitheater
  Pula: Amphitheater