GROŽNJAN

Izložbe Matjaža Borovničara i Goranke Supin u Fonticusu

| Autor: Mladen RADIĆ

Gradska galerija Fonticus Grožnjan večeras u 19 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera predstavlja dvije samostalne izložbe i to "Migracije II" Matjaža Borovničara i "Fraktalne formacije" Goranke Supin. Izložba Goranke Supin realizacija je nagrade "Daria Vlahov Horvat", koju je autorica osvojila na prošlogodišnjem Ex Temporeu u Grožnjanu.

Matjaž Borovničar rođen je u Kopru. Diplomirao je slikarstvo i povijest umjetnosti na Akademiji lijepih umjetnosti u Veneciji 1999. godine. Nakon Akademije, studij restauracije zidnih slika i muzeologiju završava 2002. godine na Università internazionale dell'arte u Veneciji. Slijedeće godine završava pedagoško – andragošku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Predaje likovnu umjetnost i vodi kreativne radionice. Sudjelovao je na više kolektivnih izložbi u domovini i inozemstvu te priredio nekoliko samostalnih prezentacija. Živi i radi u Piranu.

Goranka Supin rođena je u Rijeci. Srednju školu završila je kao reprofotograf nakon čega upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci. Diplomirala je na studiju za predškolski odgoj 1984. godine. Nakon mnogo godina rada u vrtićima, upisuje se na Odsjeku likovnih umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci na kojem je diplomirala 1998. godine. Specijalizirala je grafiku u klasi prof. mr. art. Josipa Butkovića. Bila je suradnica kalkografskog ateljea na Sušaku od njegovog utemeljenja 1997. godine. Sudjelovala je na brojnim likovnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu i dobitnica je mnogih nagrada i priznanja za svoj rad. Pored slikarstva bavi se grafikom i fotografijom. Izlaže od 1995. Član je HDLU-a Zagreb i ima status samostalne umjetnice - HZSU-a Zagreb. Živi i radi u Rijeci i Opatiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum