VEČERAS

Izložba u pulskoj HUIU galeriji: FRAGMENTACIJE 3 LJILJANE BARKOVIĆ

| Autor: Zoran ANGELESKI
Esencija slikarske težnje - novi bespredmetni svijet

Esencija slikarske težnje - novi bespredmetni svijet


Izložba radova Ljiljane Barković "Fragmentacije 3" otvara se večeras u 19 sati u pulskoj HUIU galeriji. Serija radova propituju odnos klasičnog pristupa slikarskom djelu - slici u doba digitalizacije, fragmentiranih slika, te društva koje ima tendenciju urušavanja i ponovnog sastavljanja tradicionalnih vrijednosti.

- Propitujem aktualnost slikarskog pristupa te lišavanja suvišnog u njemu, kako bi se kroz redukciju iščistila esencija slikarske težnje - novi bespredmetni svijet. Redukcijom na geometrijske oblike i boju vraćamo se u onu već poznatu, manje ili više aktualnu likovnu preokupaciju: kako osamostaliti sliku od predmeta; tako da slika postaje svijet sam po sebi, kaže u najavi autorica. Izložba će biti otvorena do 13. ožujka, a moći će se pogledati od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

Ljiljana Barković (Rijeka, 1980.), diplomirala je slikarstvo na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani 2008. godine. Od 2015. asistentica je na slikarskim kolegijima te na kolegiju 'Staklo' na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Ostvarila je 14 samostalnih i 40-ak skupnih izložbi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini