EL MAGAZEIN

Predstavljena duša Grada svjetlosti: U vodnjanskoj galeriji otvorena izložba fotografija Envera Palalića

| Autor: Glas Istre
(Snimila Vera Klopčić)

(Snimila Vera Klopčić)


U vodnjanskoj Galeriji El Magazein bosanski fotograf sa zagrebačkom i ljubljanskom adresom Enver Palalić predstavio se izložbom fotografija iz Pariza naslovljenom ‘’Sous le ciel de Paris’’ (Pod nebom Pariza).

Pod nebom Pariza

Izložbu je otvorio vlasnik Galerije Germano Fioranti koji je predstavio Palalića kao znalca fotografije, osvrnuvši se na dosadašnju suradnju i autorovu izložbu ‘’Šetnja kroz Vodnjan-Dignano’’ koja je prošle godine održana u ovoj Galeriji. Istaknuo je raznolikost djelovanja autora koji svojom kamerom bilježi posebnosti kulturne baštine i tako omogućava da se i posjetitelji kroz objektiv autorove kamere upoznaju sa znamenitostima.

Ovo je prva izložba fotografija iz planiranog serijala, koja prikazuje svjetski poznate znamenitosti Pariza. Naime autor je nakon četvrte izložbe serijala ‘’Bosnom hodim’’, paralelno ovom izložbom započeo novi serijal ‘’Znamenitosti svjetskih metropola’’, a Vodnjan i Galerija El Magazein su pravi ambijent za ovakva kulturna događanja.

(Snimila Vera Klopčić)(Snimila Vera Klopčić)

Izložbom ‘’Pod nebom Pariza’’ uz vokalnu numeru »Sous le ciel de Paris« Edith Piaf, autor je predstavio nutrinu, dušu Grada svjetlosti, započevši glavnim simbolom Pariza Eiffelovim tornjem, a koji se nalazi na pozivnom plakatu izložbe. Autor nije izostavio ni klošare, te pariške ikone grada. Predstavio je i sakralne monumente - Sacre coeur, Notre Dame, La mosquee de Paris, zatim svjetske građevine; Trocadero, Park de Luksembourg, Etoile, Moulin Rouge, Carusel, Trg Concorde, Dom invalida, Napoleonovo počivalište...

Uspješna suradnja

Time je uz dodatni slide show na velikom ekranu, dočarao virtualnu šetnju Parizom u čemu su posjetitelji uživali. Predstavnik Vijeća Bošnjačke Nacionalne Zajednice Vodnjana Edin Gadžun-Dino zahvalio je autoru na predstavljanju zanimljive izložbe koja može biti i uvod u prezentaciju fotografija iz Bosne i rekao da mu je drago da jedan Bosanac izlaže u Vodnjanu, kao i da smatra da je to veliki doprinos integraciji u Vodnjanu.

Autor Enver Palalić je rodom iz Travnika u Središnjoj Bosni. Rano se počeo baviti fotografskim zanatom, koji je usavršio prateći moderna tehnološka dostignuća na tome polju. Palalić već desetljećima, ne odvajajući se od kamere, fotografira detalje gradova i mjesta kroz koje prolazi prilikom svojih putovanja, a s ponosom je progovorio o odličnoj suradnji u gradu Vodnjanu. Zahvalio se vlasniku Galerije El Magazein Germanu Fiorantiju za ustupanje prostora galerije i svesrdnu pomoć, koju je pružio i bez čega ova izložba ne bi mogla biti realizirana. Izrazio je želju da se uspješna suradnja nastavi, prikazom kulturnih, povijesnih i drugih znamenitosti iz naših krajeva, kao i europskih i svjetskih metropola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini