RADNI DAN DEMOKRACIJE

KRŠI SE I IZBORNA ŠUTNJA U Splitu vulgarni grafit protiv oboje kandidata, u Zagrebu muškarac galamio i izvikivao uvrede predsjedničkom kandidatu

| Autor: Portal Glas Istre
Davor KOVAČEVIĆ

Vugarni i neprimjereni grafit protiv oboje predsjedničkih kandidata osvanuo je na biračkom mjestu OŠ Mejaši u Splitu. U tijekuje je uklanjanje grafita, javlja televizija N1.

a

Foto: Ivo ČAGALJ/PIXELL

Prilikom izlaska s biračkog mjesta, nepoznati muškarac počeo je galamiti i izvikivati uvrede predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

"Komunjaru za predsjednika, to vam svima služi na čast", vikao je muškarac.

Kakav je bio odaziv na tim, ali i na svim ostalim biračkim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, njih više od 6.500, DIP će objaviti u podne. Član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski kaže da DIP i u nedjelju dobiva dojave o kršenju izborne šutnje, ponajjprije na društvenim mrežama. No, neki građani požalili su se i kako dobivaju telefonske i SMS poruke u kojima im se sugerira za koga od dvoje predsjedničkih kandidata trebaju glasovati.

         DIP stoga ponovno poziva na poštivanje izborne šutnje, iako za njeno kršenje zakon na predsjedničkim izborima ne predviđa nikakve kazne.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater