O TOME NIJE GOVORIO

Treba li Milanović vratiti Titovu bistu na Pantovčak? 'Nije smetala ni Tuđmanu, ni Mesiću, ni Josipoviću'

| Autor: Portal NoviList.hr
Neven LAZAREVIĆ

'Ja bih bio sretan da se bista vrati gore, a što očekujem? Nije baš red predsjedniku sat vremena nakon što je izabran javno govoriti očekivanja. Ja samo mogu reći što bih ja bio sretan', zaključio je Arsen Bauk

Jedan od prvih poteza Kolinde Grabar Kitarović nakon imenovanja na mjesto predsjednice bio je micanje biste i slike Josipa Broza Tita iz predsjedničkog ureda na Pantovčaku. Radilo se o obećanju još iz predizborne kampanje, a bista je prenijeta Muzej Hrvatskog zagorja i rodnu kuću Josipa Broza u Kumrovcu. 

Tamo su odnijeti i neki darovi koje je Tito godinama primio kao i dvadesetak albuma s fotografijama nekadašnjeg šefa države i Partije.

Sada se postavlja pitanje hoće li Zoran Milanović vratiti tu bistu natrag na Pantovčak. On se o tome nije izjašnjavao u kampanji, a ovo je pitanje za Novu TV prokomentirao predsjednik Saborskog kluba SDP-a Arsen Bauk. 

- Bista nije smetala predsjedniku Tuđmanu, predsjedniku Mesiću i predsjedniku Josipoviću, ne bi trebala ni predsjedniku Milanoviću. Ja bih bio sretan da se bista vrati gore, a što očekujem? Nije baš red predsjedniku sat vremena nakon što je izabran javno govoriti očekivanja. Ja samo mogu reći što bih ja bio sretan', zaključio je Arsen Bauk.

Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini