NIJE ŠALA

DRAMA NA POMOLU: Izbori još nisu gotovi. Glasnović još može u Sabor. To bi značilo jedan mandat manje za HDZ kojem onda ne bi bila dovoljna koalicija koju su jučer dogovorili!

| Autor: Glas Istre

Nije šala - izbori još nisu gotovi. Moguće je da se dogodi jedna promjena koja uopće nije nerealna.

Naime, izbori se, osim u Raši, moraju ponoviti i u glavnom gradu Švedske Stockholmu. To znači da bi kandidat Domovinskog pokreta Željko Glasnović ipak mogao osvojiti mandat, što bi automatski bio jedan mandat manje za HDZ.

Podsjetimo, Glasnoviću je za prolaz nedostajalo 11 glasova. HDZ je u dijaspori osvojio 17.905 glasova, što znači da je svaki mandat jednak 5.968,3 glasa. Glasnović je dobio 5.958, dakle s 11 glasova više imao bi 5.969, taman da premaši HDZ-ov treći mandat. 

Naravno, i HDZ će sudjelovati u ponovljenim izborima u Stockholmu, pa će o međuodnosu glasova Glasnovića i HDZ-a ovisiti koliko točno Glasnoviću treba za prolaz. Po nekim računicama treba mu 18 glasova da prođe u Sabor.

Na prvim izborima u Stockolmu Glasnović je dobio 9,  HDZ 4, a ukupno je glasalo 23 ljudi. Inače, u Stockolmu se izbori ponavljaju jer je jedan birač dobio dva listića i oba ispunio i ubacio u kutiju.

Ako Glasnović dobije, a HDZ izgubi mandat, to znači da njihova koalicija, koju su jučer dogovorili s manjinama, Reformistima i HNS-om., neće imati potrebnih 76 mandata, nego 75.    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater