U novigradskom CMIK-u

Kazališna predstava pulskog Teatra naranča "Priče iz davnine" temeljene na zbirki pripovijedaka Ivane Brlić-Mažuranić

| Autor: Glas Istre
(Foto: CMIK)

(Foto: CMIK)


U novigradskom CMIK-u, u petak, 26. travnja, održat će se kazališna predstava pulskog Teatra naranča "Priče iz davnine", nastale na temelju priča iz istoimene glasovite zbirke pripovijedaka Ivane Brlić-Mažuranić.

- Naši najmlađi sugrađani, ali i djeca iz drugih nama susjednih sredina, naša su najbrojnija i najvjernija publika, posebice u okviru kino programa i projekcija petkom, kada za njih prikazujemo njima omiljene crtiće. Obzirom na pravila distributera tih filmova odnosno crtića nismo u mogućnosti povremeno našu malu publiku "počastiti" besplatnim projekcijama, ali im zato nastojimo povremeno zahvaliti i nagraditi ih besplatnim kazališnim predstavama i drugim njima namijenjenim programima.

Predstave Teatra Naranča omiljene su kod naše male publike, pa nas veseli svaka prigoda da u CMIK-u ugostimo neku od njihovih kazališnih uspješnica, prenio je ravnatelj CMIK-a Kristijan Nemet.

Likovi iz priča "Sunce Djever i Neva Nevičica", "Kako je Potjeh tražio istinu" i "Šuma Striborova" mališane će u ovoj predstavi voditi kroz čaroban svijet slavenske mitologije i fantastike, ističući pritom počne poruke i prave životne vrijednosti.

Autorica dramaturškog teksta je Mathilde Vukosavljević, režiju potpisuje Majkl Mikolić, kostimografkinja je Laura Reljan, dok je za scenografiju bila zadužena Vlatka Rubil. Autor originalne glazbe je poznati istarski glazbenik Bruno Krajcar. U predstavi igraju Irin Šime Rabar/Majkl Mikolić, Mathilde Vukosavljević, Gordana Šimić i Lara Živolić Agaj.

Ulaz je slobodan, bez ikakvih ulaznica i rezervacija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater