UMAG

Žužić (IDS): Grad Umag je rekorder po broju izgubljenih sudskih presuda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić u četvrtak je na konferenciji za novinare izjavila kako je Grad Umag rekorder po izgubljenim sudskim presudama, a da greške gradonačelnika Vilija Bassanesea (SDP) skupo plaćaju svi građani Umaga. 

Istaknula je da je Grad Umag trenutno tužena strana u čak 31 sudskom postupku, s visinom potraživanja od 16 milijuna 625 tisuća kuna.

"To su iznosi samo optimistična procjena koju gradonačelnik po zakonu treba predvidjeti u proračunu. Drugim riječima, gradonačelnik se nada da će grad izgubiti 16 milijuna kuna, a potencijalno možemo očekivati da će se šteta popeti do 50 milijuna kuna", rekla je Žužić.

Ustvrdila je da se "gradonačelnik Vili  Bassanese trudi svim sredstvima prikazati u javnosti kao gradonačelnik koji bezgrešno, praktički savršeno upravlja javnim resursima".

Međutim, kaže predsjednica umaškog IDS-a, nepobitni ga podaci demantiraju jer je u razdoblju njegovog upravljanja grad dosad platio desetke milijuna kuna štete. 

"Toliko je koštalo sve građane Umaga činjenica da na čelu grada imamo osobu koja vlada despotski i koja si nije u stanju priznati da nije uvijek točno sve što radi i kaže",  rekla je Žužiž. Upitala je što se sve moglo izgraditi  tim novcem, od škola, prometnica i ostalih prioriteta u gradu.

IDS Umaga smatra da je takav odnos prema novcu građana 'ispod svake razine standarda kvalitetnog upravljanja gradom'.

Žužić je s konferencije za novinare pozvala gradonačelnika Vilija Bassanesea da "javno obznani sve presude u kojima je grad Umag izgubio sporove, kao i ukupan trošak za odvjetničke usluge. Građani to imaju pravo znati", zaključila je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater