PETRINJA/SISAK

Župan Celjak s predstavnicima Svjetske banke o obnovi i izgradnji dviju škola

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


O izgradnji i obnovi sisačke Ekonomske škole i Srednje škole u Petrinji sisačko-moslavački župan Ivan Celjak u četvrtak je razgovarao s predstavnicima Svjetske banke i Ministarstva prostornog uređenja,  graditeljstva i državne imovine.

Kako je tom prilikom rekao župan Celjak, Županija je pripremila projekte za nove škole, koje bi se mogle financirati iz zajma Svjetske banke, jer su stari školski objekti u potresu teško oštećeni, pa učenici više nemaju vlastite školske objekte i nastavu privremeno polaze u iznajmljenim prostorima.

Sudionici razgovora obišli su lokaciju buduće Ekonomske škole u Sisku, za koju županija ima pripremljenu svu dokumentaciju. Potom su obišli i oštećenu zgradu s crvenom naljepnicom u kojoj su učenici do potresa polazili nastavu. Obilazak je nastavljen u Petrinji na lokaciji objekta buduće Srednje škole, kojeg je županiji donirala mesna industrija Gavrilović.
Inače, na području Sisačko-moslavačke županije je  potres je oštetio 21 školski objekt. Županija je dosad obnovila devet objekata u kojima učenici sada polaze nastavu, ali za 11 teže oštećenih objekata bit će nužna temeljita obnova, jer ih je pet sa žutom, a šest s crvenom oznakom. 
"Zbog velikih materijalnih šteta na zgradama ustanova i zgradama u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, za čiju će obnovu biti potrebna veća materijalna sredstva, nećemo moći sami sve obnoviti. Zbog toga pomoć i nazočnost Vlade, te pomoć Svjetske banke itekako potrebna. Na današnjem je sastanku dogovorena suradnja i konkretna pomoć vezana uz dobivanje zajma i informacija iz prve ruke o potrebnoj dokumentaciji", rekao je nakon razgovora župan Ivan Celjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini