PRIČA KAO ZA NETFLIX

Životna drama Branka Žgaljardića, nekad vrhunskog majstora borilačkih vještina koji je 1993. u Lovranu dobio dva metka u glavu. TRIDESET GODINA KASNIJE POJAVILI SU SE NOVI DOKAZI, ALI DORH NE REAGIRA

| Autor: Robert FRANK
Branko Žgaljardić

Branko Žgaljardić


Njegova priča je filmska, vrijedna dokumentarca u produkciji Netflixa. U jednom trenutku penjao se na vrh svijeta, a u drugom je bio na dnu, pregažen i uništen, bez mrvice nade da će ostvariti ono čemu je sportski težio i za što se pripremao cijeli život. Tri pucnja iz neposredne blizine nepovratno su mu promijenila život.

DHBSD

Od tada je prošlo gotovo 30 godina, izgubio je sudski postupak, no onda se, kao u kakvom trileru, nakon gotovo 25 godina pojavio ključni dokaz - balističko vještačenje dinamike ispaljenih hitaca! U SAD-u, u ovakvoj situaciji pribavljanja novih argumenata koji na cijeli slučaj bacaju novo svjetlo, uvjeren je da bi se zakazalo novo suđenje na kojem bi pobijedila pravda.

DHBSD

Do tog kobnog trenutka Riječanin Branko Žgaljardić je ostvario niz zapaženih rezultata u borilačkim disciplinama. Pet puta bio je prvak SFRJ u budokai školi, 1978. je u Berlinu u poluteškoj kategoriji postao prvak svijeta u fullcontact karateu, godinu kasnije u Milanu je postao prvak Europe u fullcontactu u poluteškoj kategoriji, bio je i drugi na svijetu u Tampi na Floridi 1979. godine u LHW kategoriji, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, u životu je radio kao ugostitelj, radio je kao redar, u Alžiru kao električar, bio je na platformama, radio s motornom pilom, dizalicama, razbijao kamenja velikom macom i sjekao drva, kopao vrtove i radio kao portir, recepcioner i šef recepcije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of