ZAGREB

Zeleno-lijeva koalicija poručuje biračicama: Izborite se "protiv mraka"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Zeleno-lijeva koalicija pozvala je u četvrtak biračice da u što većem broju ove nedjelje izađu na parlamentarne izbore, i da se, kako navode, zajedno s njima "izbore protiv mraka kojeg donosi desnica".

"Nikada nije bilo važnije spriječiti razne škore i raspudiće kojima je osnovni cilj zatiranje ženskih prava. Zato smo danas upalile baklje protiv mraka i pozivamo vas da stanete s nama koje se godinama borimo za jednakost", poručili su biračicama iz koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Zeleno-lijeva koalicija navodi da smo 'usred  svjetske pandemije, klimatskog izvanrednog stanja i ponovne recesije' i tvrdi da se većina stranka u ovoj izbornoj kampanji nije bavila time od čega ćemo živjeti, kako ćemo organizirati zdravstvo i školstvo, nisu se bavili time kako da se kao društvo pripremimo za klimatsku katastrofu.

"Umjesto toga bavili su se time što smijemo ili ne smijemo sa svojim tijelima, pod kojim uvjetima i uz čiju dozvolu. Nedvosmisleno poručujemo: neće proći! ", poručuju iz te koalicije.

"Ima nas svakakvih - mlade smo i stare, gay i straight, udane, rastavljene, single, majke i one kojima to ne pada na pamet, obrazovane i neobrazovane, zaposlene i nezaposlene, iz javnog i privatnog sektora, u mirovini, u skrbi, bolesne i zdrave - različite smo, a jednake. Različite, i ustrajne u tome da Hrvatsku učinimo društvom jednakih", poruka je biračicama iz zeleno-lijeve koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Biračice pozivaju da glasaju za žene na listi broj 3.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater