ZAGREB

Zekanović: Nitko ne govori da Karamarko nije kriv za sukob interesa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović podsjetio je u srijedu na odluku Upravnog suda prema kojoj je bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko proglašen nevinim za sukob interesa upitavši se zašto o tome nitko ne govori.

„2016. godine stvorio se linč protiv jedne osobe, a danas, kada je proglašen nevinim i da nije kriv za sukob interesa, nitko o tome ne govori”, ustvrdio je Zekanović iznoseći stajalište Kluba Hrvatskih suverenista ocijenivši kako očito postoje dvostruka mjerila.

Zekanović je rekao da je sud donio rješenje da je presuda Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa kriva, odnosno da Tomislav Karamarko nije bio kriv kako je to reklo Povjerenstvo 2016. Podsjetio je da je tada na čelu Povjerenstva bila Dalija Orešković, trenutna zastupnica Centra.

Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) u slobodnom govoru osvrnula se na dugove veledrogerijama i pozvala na ozbiljnu analizu zdravstvenog sustava "koji guta milijarde kuna".

„A ministar Vili Beroš je reagirao negiranjem iznosa duga i prebacivanjem krivice na građane koji za zdravstvo ne izdvajaju dovoljno, a previše koriste njegove usluge”, kazala je Mrak Taritaš.

Dragana Jeckov (SDSS) upozorila je na probleme u primjeni Zakona o državljanstvu zbog epidemije koronavirusa i potresa te pozvala na produljenje roka od dvije godine za stjecanje hrvatskog državljanstva prema tom zakonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of