NAKON INCIDENTA 

ZBOG USTAŠKOG POZDRAVA NA MAJICI NA OBILJEŽAVANJU "BLJESKA" U OKUČANIMA policija privela predsjednika Udruge specijalne policije

| Autor: Glas Istre
foto Davor Kovačević

Predsjednika Udruge specijalne policije Zorana Marasa policija je privela zbog toga što je, kao dio državnog protokola, u Okučanima položio vijenac u majici HOS-a s natpisom 'za dom spremni', piše Novi list

Maras je jedan od dvoje ljudi u majicama HOS-a zbog kojih je predsjednik Zoeran Milanovioć demonstrativno otišao s obilježavanja 25. obljetnice operacije Bljesak. 

Premijera Andreja Plenkovića nije smetala ta Marasova majica, ali policiju jest.

'Nakon što je svečanost završila, pristupili su mi djelatnici policije i rekli da s njima moram na obvavijesni razgovor. Upitao sam zašto, odgovorili su mi 'zbog remećenja javnog reda i mira'. Otišao sam s njima u obližnju policijsku postaju, tamo su uzeli moje podatke i rekli su mi da je to zbog moje majice', rekao nam je Maras, koji je uzbrzo pušten iz policijske postaje.  

Zoran Maras kazao je da se radi o oznakama udruge, te da tu nema nikakve poveznice s NDH i bivšom Jugoslavijom, javlja Hina.

"Modernu hrvatsku državu su oslobodili pripadnici Zbora narodne garde, pripadnici specijalne policije, pripadnici Hrvatske vojske... Ovo nije majica HOS-a, ovo su znakovi udruga", kazao je Maras.

"Ja bih postavio pitanje predsjedniku Milanoviću kako to da je upravo Ivica Račan odobrio da to može biti znak oružanih snaga? Mi kao hrvatski branitelji nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma", rekao je. 

Dodao je da je taj znak specijalne policije nošen i 1991., 2000. i drugih godina. "Milanović je očito dugo bio u karanteni, ne bih to posebno komentirao", komentirao je Maras, kako javlja Hina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum