SPLIT

Zbog olujne bure, splitski vatrogasci na brojnim intervencijama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na desetke intervencija imali su djelatnici splitske Javne vatrogasne postrojbe zbog jake bure koja je puhala svom silinom na širem splitskom području, doznaje se u četvrtak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru.

Splitski vatrogasci imali su pune ruke posla: uklanjali su srušena stabala s prometnica i grane s parkiranih automobila, sanirali istjecanje goriva iz burom prevrnutog skutera, skidali su potrgane reklame, reklamne panoe i balkonske ograde, uklanjali lim sa zgrada. Uz to, ugasili su  goreći dimnjak u ugostiteljskom objektu te pomogli Hitnoj medicinskoj pomoći u zbrinjavanju dviju starijih osoba u središtu grada.

I njihove kolege iz dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su dosta posla jer je u Žrnovnici kod Doma umirovljenika palo stablo i čempres  koji je zatvorio prometnicu, a stablo su uklonili i sa prometnice u Srinjinama.

Splitski vatrogasci stigli spasiti i mačkicu koja je zapela na boru

Olujni je vjetar svoju snagu pokazao i na cesti Žrnovnica-Sitno, Srinjine-Tugare, te na još desetak lokacija u Žrnovnici, Splitu, Podstrani, Strožancu, Klisu, Bajnicama, Dugom Ratu i Makarskoj gdje su vatrogasci uklanjali potrgane metalne balkonske žaluzine, stabla i grane, limove sa zgrada i odbačene dijelove krovišta.

Spasili su i jednu macu koja je na vjetrometini zapela visoko na boru.

Vatrogasci su ugasili i požar u Kaštel Štafiliću gdje je na prednjem dijelu motora izbio požar na osobnom vozilu alfa romeo. Požar trave je zabilježen u Trilju, a otvorenog prostora u Bobovišćima na Braču gdje je do dva sata ujutro, kada je lokaliziran, gorjelo nisko raslinje i mlada borova šuma. Na intervenciji je bilo 13 vozila i 45 vatrogasaca operativne zone Brač. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum