POZITIVAN TREND

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Kakvo je danas stanje po županijama

| Autor: Hina
(Snimio Goran Mehkek/Cropix)

(Snimio Goran Mehkek/Cropix)


*** U Zagrebu su u posljednja 24 sata, prema podacima HZJZ-a, evidentirana 73 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a trenutačno je 400 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Ukupno je 42.336 potencijalno ozdravljenih/oporavljenih osoba što je 105 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar obavljeno je 740 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 74 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 35 osoba.

Od 65 obrađenih pozitivnih osoba 20 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, 21 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba. Osam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za osam osoba obrada je još u tijeku. 

Kod pet osoba moguće je izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dvije osobe pregledali su liječnici obiteljske medicine/HZJZ-a, a kod jedne osobe moguća je izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi kod 12 korisnika i pet djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 23 učenika.

________________________________________________________________________________________________________

*** Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 19 novih slučaja zaraze koronavirusom,a jedna osoba je umrla, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Najviše novozaraženih osoba, njih 15, s područja je Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su općine Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Kapela i Velika Pisanica.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 33 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih troje na respiratoru, a 18 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji je 479 osoba.

U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, a ukupno do sada 111 osoba preminulo je od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Varaždinskoj županiji 15 je novozaraženih koronavirusom, 92 osobe su na bolničkom liječenju, a jedna je osoba umrla, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.

Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 118, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 274.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 298 uzoraka, od kojih je 122 zaprimljeno preko covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 10 posto, a u svim testiranim uzorcima je 5 posto.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici su 92 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 28 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, šest u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 39 je u Klenovniku od kojih dva na respiratoru i 19 u Novom Marofu.

Na liječenju kod kuće je 66 osoba, a aktivnih slučajeva je 158.

U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Ukupno su dosad u Varaždinskoj županiji umrle 342 pozitivne osobe.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirane su 14.584 osobe pozitivne na koronaviurs, priopćeno je iz Stožera.

________________________________________________________________________________________________________

*** Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježene su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus, a tri su osobe umrle, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Oporavilo se 10 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 116.

U samoizolaciji su 724 osobe.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su 53 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je šest na respiratoru.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 14 pacijenata.

Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus, navodi se u priopćenju krapinsko-zagorskog Stožera Civilne zaštite.

________________________________________________________________________________________________________

*** Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 528 obrađenih testova u nedjelju je 78 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju dok su tri osobe umrle, izvijestio je u nedjelu Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a u protekla 24 sata umrle su tri muške osobe od 88, 84 i 87 godina. Ove osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.  

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita -34.

Od ukupnog broja novooboljelih 52 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1710 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u splitksom KBC-u je 90 covid pozitivnih osoba od kojih je 10 na respiratoru, priopćio je Stožer.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Gospiću su umrle od covida-19 dvije osobe, stare 56 i 93 godina, a u Ličko- senjskoj županiji, na 47 testiranih ljudi, otkrivena su tri nova slučaja zaraze, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Dvije oboljele osobe su iz Gospića i jedna iz Brinja i traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2803 osoba, 55 je aktivnih slučajeva, 102 su osobe umrle, te je ukupno izliječeno 2646 ljudi.

Na liječenju na covid odjelu gospićke bolnice je 14 pacijenata, a u županiji je 181 osoba pod mjerom samoizolacije i nadzorom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i policije.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Zadarskoj županiji danas su 32  novozaražene osobe, a koronavirus ušao je i u jedan privatni dom za stare i nemoćne u Vrsima gdje je zaraženo tri djelatnika i 12 štićenika.

Nakon što je utvrđeno da je u domu koronavirusom zaražena jedna djelatnica, jučer su testirani svi štićenici i djelatnici, a pozitivan test ima troje djelatnika i 12 štićenika, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite

U posljednja 24 sata testirana su 242 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 1205 osoba.

Među novooboljelima 14 ih je u Vrsima, osmero u Zadru, po dvoje u Obrovcu i Preku te po jedna osoba u Galovcu, Ninu, Pagu, Pakoštanima, Poličniku i Salima.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je četvero pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

________________________________________________________________________________________________________

*** Primorsko-goranskoj županiji u nedjelju su nove 23 oboljele osobe od covida-19, a  tri su umrle od te bolesti tijekom proteklog dana, doznaje se od Županijskog stožera Civilne zaštite.

 Ponovno je oboljelih u županiji znatno manje nego dan ranije, i to 49, s obzirom na to da su ozdravile 63 osobe, pa je aktivnih slučajeva 636.

 Testirano je 366 uzoraka proteklog dana pa je pozitivnih nalaza 5,6 posto.

 U riječkom Kliničkom bolničkom centru se od covida-19 liječi 51 pacijent, a tri od njih su na respiratoru.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novopozitivnima četiri su osobe iz Vukovara, tri iz Privlake, po dvije iz Vinkovaca i Cerića, te po jedna Borova, Cerne i Vrbanje.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa obolilo je 8236 osoba, od kojih je 7899 izliječeno, a umrlo je 179 osoba.

Trenutno su 44 osobe hospitalizirane, dok je u samoizolaciji 478 osoba.

Do sada je na covid-19 u županiji testirano 38457 osoba, a u protekla 24 sata 175.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 34 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 25 osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaražena je 21 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jedna iz Korčule, Metkovića i Vele Luke. Za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavilo se 25 osoba, od kojih 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

Od jučer obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 37 356.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 21 osoba. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja te mjere, svi na graničnim prijelazima, što je ukupno 243 od početka pandemije.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Međimurju je zabilježeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je starija osoba umrla, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 188 osoba te je evidentirano 16 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus.

U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 302.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 36.841 uzorak.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na koronavirus. Četiri su hospitalizirana u posljednja 24 sata, dok je otpušteno šest pacijenata. Na invazivnoj respiraciji je jedan covid pozitivan pacijent.

U protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba od 95 godina s pridruženim bolestima.

Sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji i dalje je u padu te iznosi 132 pozitivnih na 100 000 stanovnika, u odnosu na 205 prije tjedan dana, odnosno 154 pozitivnih ako se ubroje dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi, u odnosu na 255 prošle nedjelje.

U proteklih sedam dana PCR metodom testirano je 957 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 15,1 posto što je manje nego tjedan ranije kada je iznosio 18,5  posto, ističe se u priopćenju međimurskog Stožera Civilne zaštite.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Karlovačkoj su županiji na 95 testiranja utvrđena dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa, a umrlih unatrag 24 sata nema, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Po jednu od oboljelih osoba imaju gradovi Karlovac i Ogulin.
Na bolničko je liječenje primljen jedan covid pozitivan pacijent, a na na respiratoru su tri osobe. 
U samoizolaciji je 270 ljudi, a policija je za dvoje od njih utvrdila i prijavila kršenja te mjere.
________________________________________________________________________________________________________

*** U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata potvrđeno je 20 slučajeva zaraze koronaviursom, a po prvi put, nakon 13. siječnja, nije bilo umrlih osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 202 uzorka, od kojih je 20 bilo pozitivno.

Najviše novozaraženih, njih pet je iz Osijeka, dvije iz Valpova, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju je 121 osoba oboljela od koronavirusa, i to 88 u osječkom KBC-u, od kojih je 16 na respiratoru, dok su u Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirana 33 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji je 728 osoba.

Policijski službenici provjerili su 16 osoba u samoizolaciji, a samo jednu osobu iz Belog Manastira nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 127 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, navode u županijskom Stožeru.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Zagrebačkoj županiji u nedjelju je zabilježen 51 novozaraženi, a ozdravilo je 140 osoba, izvijestili su iz te županije.  

Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici 10 i Dugom Selu - 11.

Od početka pandemije do danas zabilježeno je 18746 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18085 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 599 slučajeva.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

________________________________________________________________________________________________________

*** U Koprivničko-križevačkoj županiji u nedjelju su zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Na području županije trenutno je aktivno 143 slučajeva bolesti covid-19, ozdravile su četiri osobe, a na bolničkom liječenju su 23 osobe.

U koprivničkoj bolnici preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1952. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave koronavirusa, bolest covid-19 potvrđena je kod 5729 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju koronavirusa. 

________________________________________________________________________________________________________

*** U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata zabilježeno je šest novozaraženih osoba koronavirusom.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, dvije su osobe iz Popovače, te po jedna iz Siska, Kutine, Petrinje i Gvozda. 

________________________________________________________________________________________________________

Stožer je uputio još jedan apel stanovnicima županije, da se u cilju sputavanja pandemije dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

*** U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sta potvrđena četiri slučaja, dok je u pulskoj bolnici umrla 80-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnom bolestima, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer Civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 219 uzoraka briseva na covid-19 te su potvrđene četiri novozaražene osobe s područja županije. Za dvije osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", naveli su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali kako su u epidemiološkoj obradi dvije osobe.

U međuvremenu, od jučer oporavilo se 12 osoba tako da je trenutno u Istri 104 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok su u mjerama samoizolacije 622 osobe.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 35 osoba, od toga su četiri osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u pulskoj bolnici bolnici umrla je 80. godišnja COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum