OD DANAS

Zagrebačka Dubrava punih 288 dana zbrinjavala je samo oboljele od COVID-a: HITNI PRIJEM PONOVNO OTVOREN ZA SVE PACIJENTE

| Autor: Glas Istre
(Hina)

(Hina)


Od danas je, nakon 288 dana zbrinjavanja samo covid bolesnika, opet otvorena Hitna služba Kliničke bolnice Dubrava za sve pacijente istočnog dijela grada Zagreba i okolnih mjesta.

Povoljnija epidemiološka situacija u Hrvatskoj i Zagrebu, te smanjenje broja covid bolesnika na bolničkom liječenju omogućili su Kliničkoj bolnici Dubrava da, nakon 288 dana zbrinjavanja samo teških covid bolesnika, otvore vrata svoje službe hitnog medicinskog prijema i za sve druge pacijente istočnog dijela glavnog grada Hrvatske i drugih mjesta koja gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi. Njih je oko 350 tisuća, a godišnje se u prosjeku u KB Dubrava napravi oko 56 tisuća pregleda, 11 tisuća hitnih hospitalizacija i više od tri tisuće hitnih operativnih zahvata.

"Epidemija COVID-19 promijenila je u potpunosti način funkcioniranja naše kliničke bolnice. Odlukom ministarstva zdravstva pretvoreni smo u glavni državni centar za liječenje težih bolesnika zaraženih virusom COVID-19 što je uvjetovalo i zatvaranje za usluge ostalim pacijentima. Zahvaljujući potpori Kliničkih bolničkih centara Zagreb i Sestara milosrdnica, te kliničkim bolnicama Merkuru i Svetom Duhu uspjeli smo održati funkcionalnost bolničkog sustava u glavnom gradu Hrvatske i omogućili, unatoč svim teškoćama i ograničenjima, pružanje usluga pacijentima", ističe ravnatelj KB Dubrava prof. dr. Ivica Lukšić i dodaje da je poboljšanje epidemiološke slike u zemlji i Zagrebu omogućilo da ta ustanova na istočnom dijelu grada opet otvori svoja vrata za hitne prijeme svih pacijenata.

Cijepljenje građana protiv COVID-19 umnogome je pridonijelo smanjenju broja zaraženih, posebno onih s težim oblicima bolesti čije stanje zahtijeva bolničko liječenje i intenzivnu skrb po čemu je prednjačila KB Dubrava. Poboljšanje epidemiološke situacije omogućuje i brži povratak bolničkih ustanova na redovitiji rad s pacijentima sa što manje ograničenja.

"Što budemo imali povoljniju epidemiološku sliku u cijeloj zemlji, pa tako i u glavnom gradu Hrvatske, brže ćemo cijeli bolnički i zdravstveni sustav vraćati uobičajenim tokovima kakve očekuju i naši zdravstveni djelatnici, a pogotovo pacijenti koji jedva čekaju da mogu sa što manje poteškoća i ograničenja doći do prijeko potrebnih liječničkih usluga", kaže povodom ponovnog otvorenja hitnog prijema za sve pacijente u KB Dubrava ministar zdravstva Vili Beroš i naglašava da je i ovo samo još jedan dokaz koliko je važna razina cijepljenosti građana protiv ove zaraze koja je obuhvatila cijeli svijet, te naglašava da će o tom doprinosu svih nas u zaštiti vlastitog i tuđeg zdravlja ovisiti da li će već ove jeseni bolnice poput KB Dubrave opet biti isključivo namijenjene liječenju covid bolesnika ili će i dalje, kao što je to od danas, biti na raspolaganju svim pacijentima. Zato još jednom podsjeća da je i ovo ljetno razdoblje pogodno vrijeme da se nastavi s cijepljenjem kao do sada najučinkovitijom mjerom zaštite od zaraze i njenog prijenosa među građanima.

"Brzo će jesen, a ona će biti najbolji test za sve nas gdje smo sa zarazom", poručuje ministar zdravstva Vili Beroš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini