ZAGREB

Zagreb: Upis djece u prvi razred osnovne škole do 15. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zagrebu će se upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. obavljati u svim osnovnim školama na području grada odmah po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja, priopćio je Grad.  

Upisi će se obavljati sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodit će se od 31. ožujka do 3. lipnja, priopćeno je u ponedjeljak iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. 

Iznimno od tog navedenog roka, u Gradskom uredu mole da se roditelji odnosno skrbnici s djecom koja se trebaju školovati sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i djecom koja su već dobila Rješenje o odgodi upisa u prvi razred osnovne škole, jave nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 15. veljače do 15. travnja, a kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Sve potrebne informacije i obrasci za roditelje odnosno skrbnike o načinu i mjestu provedbe pregleda zbog utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u prvi razred osnovne škole nalaze se na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater