VUKOVAR

Za vukovarske poduzetnike 2,7 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Javni poziv poduzetnicima s područja grada Vukovara za dodjelu nepovratnih potpora u visini od 2,7 milijuna kuna predstavio je u utorak na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava.

Riječ je o novcu osiguranom u gradskom proračunu, poduzetnici se mogu prijaviti za potpore u iznosu od 2000 do 200.000 kuna , a javni je poziv otvoren do 15. travnja 2021., ili dok se novac ne iskoristi.

„Ovaj program primjenjujemo od 2014. godine i kroz njega je izravno vukovarskim poduzetnicima dodijeljeno 49 milijuna kuna. Ta su sredstava razlog što smo prosincu 2020. godine imali 10.234 radna mjesta u Vukovaru, što je u odnosu na 2014. godinu 1100 radnih mjesta više“, istaknuo je Penava.

Dodao je da je grad zahvaljujući EU projektima i dolascima novih poduzetnika prošle godine imao 243 radna mjesta više u odnosu prema 2019. godini iako je prošla godina bila krizna i godina epidemije koronavirusa. Ocijenio je da kriza Vukovar nije toliko pogodila da bi ga bacila u negativan trend.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić istaknula je, među ostalim, da je poziv za dodjelu nepovratnih potpora u visini od 2,7 milijuna kuna dosad najotvoreniji, a poduzetnicima omogućuje da se na nj jave neovisno o tome jesu li imali povećanu zaposlenost.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater