DUBROVNIK

Za energetsku obnovu Doma kulture na Koločepu 400 tisuća kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu Programa razvoja otoka u 2021. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će s 400 tisuća kuna projekt energetske obnove zgrade Doma kulture na otoku Koločepu kod Dubrovnika.

Projektom ukupne vrijednosti gotovo 1,4 milijuna kuna, čiji je nositelj Grad Dubrovnik, predviđena je adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade, što uključuje toplinsku izolaciju vanjskih zidova grijanog dijela, toplinsku izolaciju krovne konstrukcije, izvedbu slojeva plivajućeg poda i zamjenu postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom.

Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom.

Ostvarenjem projekta stanovnicima otoka osigurat će se polivalentni javno-društveni prostor s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo.

„Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika“, istaknuli su iz dubrovačke Gradske uprave.

Podsjetili su kako su u posljednje tri godine na Koločepu pokrenuti i realizirani brojni projekti.

„Samo za zdravstvo za koje Grad nije nadležan ova je Gradska uprava uložila čak 2,2 milijuna kuna, i to za financiranje turističke ambulante, liječničkog tima i hitnog interventnog tima na Elafitima. Jedan od ključnih projekata je i izgradnja jedinstvenog kanalizacijskog sustava koji bi bio zajednički za naselja Donje i Gornje Čelo, a za koji je ishodovana lokacijska dozvola", izvijestili su.

Osim toga, dodali su, lani je izrađeno stručno rješenje UPU Koločep, a kontinuirano se sufinancira brodska linija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater