NAJNOVIJE


ZAGREB

Vrhovni sud ukinuo odluku osječkog suda o obustavi postupka protiv Lucića zbog nuđenja mita Hedlu

Arhiva

Vrhovni sud prihvatio je Uskokovu žalbu i ukinuo odluku optužnog vijeća osječkog Županijskog suda koji je 20. travnja prošle godine obustavio postupak protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića optuženog za nuđenje mita novinaru Dragi Hedlu.

Osim što je ukinuo ranije rješenje Vrhovni sud je osječkom sudu naložio ponovno odlučivanje o Lucićevoj optužnici, navodeći da su pogrešno zaključili da se ne može raditi o kaznenom djelu jer Hedl nije imao svojstvo odgovorne osobe.

Vrhovni sud je naveo i da je optužno vijeće pogrešno zaključio kako novinari uopće ne mogu biti odgovorne osobe te da nakladnik portala Telegram nije na Hedla prenio nikakve poslove odgovorne osobe, zbog čega se također ne može raditi o kaznenom djelu.

Navode i da je pobijenim rješenjem optužno vijeće osječkog suda grubo ingoriralo ranije rješenje koje je donijelo vijeće istog suda odbijajući kao neosnovane žalbe na rješenje o provođenju istrage protiv Lucića.

Optužnicu protiv Lucića Uskok je podigao u ožujku prošle godine zbog sumnje da je 26. srpnja 2017. u Požegi novinaru Hedlu, koji je prikupljao informacije o njegovim poslovnim i financijskim transakcijama kao zastupnika u Saboru te njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu članak štetio kao saborskom zastupniku i poduzetniku.

Lucića terete da je Hedlu rekao kako će mu za nepisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše te da novac "nije u pitanju", a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim tvrtkama ne bi bile javno objavljene. (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam