ZAGREB

VLADA Potpora sportskim savezima olimpijskih i paraolimpijskih sportova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kako bi se ublažile posljedice zabrane svih redovnih aktivnosti sportskih klubova uslijed pandemije koronavirusa, Vlada je u četvrtak uredbom dopunila Zakon o sportu i omogućila dodjelu potpora nacionalnim sportskim savezima olimpijskih i paraolimpijskih sportova.

Uredbom se omogućava, uz već postojeće mjere potpore očuvanja radnih mjesta u pravnim osobama, financiranje troškova održavanja natjecanja te prehrane i prijevoza sportaša na natjecanja nacionalnog ranga nacionalnim sportskim savezima olimpijskih i paraolimpijskih sportova, objasnio je na sjednici Vlade državni tajnik u Središnjem državnom uredu za sport Tomislav Družak.

"Potpore bi se odnosile na pojedinačna i ekipna liga natjecanja koja će se održati do kraja godine, a pravo na dodjelu potpore imali bi nacionalni sportski savezi čiji su sportaši i ekipe osigurale ili imaju priliku osigurati nastup na olimpijskim odnosno paraolimpijskim igrama u Tokiju, kao i oni nacionalni sportski savezi olimpijskih i paraolimpijskih sportova koji imaju veći udio registriranih sportskih klubova pojedinog sporta u Hrvatskoj", rekao je Družak.

Ovaj je vid potpore nacionalnim savezima ustvari pomoć klubovima s obzirom da teret plaćanja održavanja natjecanja pada na njih, a prihodi koje ostvaruju ili bolje rečeno, ne ostvaruju, nisu ni približno dostatni za to, pa su mnogi klubovi ustvari pred gašenjem, naglasio je.

Vlada je uz uredbu usvojila i zaključak o produljenju mjere pomoći u sustavu športa uslijed epidemije koronavirusa kojim se omogućava dodjela potpore za osiguranje radnih mjesta i za mjesec lipanj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini