ZAGREB

VLADA Odgoda lokalnih izbora u dva mjesta zbog koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U hitnu saborsku proceduru i osobito opravdanih razolga prouzročenih epidemijom koronavirusa, Vlada je uputila izmjene Zakona o lokalnim izborima kojima se uređuje produženje roka za održavanje prijevremenih izbora, odnosno odgode njihova raspisivanja te odgode održavanja već raspisanih prijevremenih izbora.

Vlada je na sjednici 12. ožujka donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za gradsko vijeće Orahovice i Općinsko vijeće Otoka koji su se trebali održati u nedjelju, 19. travnja.

"Kako se nakon raspisivanja tih izbora nastupile posebne okolnosti  uzrokovane epidemijom koronavirusa i izvanredna situacija, u kojoj je opravdano odgoditi održavanje izbora, nužno je utvrditi zakonsku osnovu temeljem koje će Vlada u situaciji nastupa posebnih okolnosti odlučiti o održavanju  prijevremenih izbora, odnosno odgoditi održavanje raspisanih prijevremenih izbora izvan roka utvrđenog važećim Zakonom o lokalnim izborima", objasnio je ministar uprave Ivan Malenica na sjednici Vlade u četvrtak u NSK.

Vlada izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima predlaže uređenje  pitanje produženja roka za održavanje prijevremenih izbora, odnosno odgode raspisivanja prijevremenih izbora, kao i odgode održavanja raspisanih prijevremenih izbora u posebnim okolnostima.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater