VINKOVCI

Vinkovačka 3. rekreativna biciklijada Tour Natur okupila više od 400 sudionika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od 400 rekreativaca biciklista sudjelovalo je na 3. Vinkovačkoj rekreativnoj biciklijadi Tour Natur koja se u subotu vozila ulicama toga grada i okolicom, gdje su informirani o povijesti Vinkovaca i gradskim projektima.

Među sudionicima biciklijade, koja se o organizaciji Grada i vinkovačke Turističke zajednice vozila do Šokačkog stana na izletištu Sopot, bio je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

"Ove godine se okupilo najviše sudionika na ovoj našoj biciklijadi u kojoj ćemo se voziti biciklima, ali i učiti o povijesti grada Vinkovaca i projektima koje smo napravili europskim novcima jer je biciklistička ruta osmišljena tako da prolazi upravo tim lokacijama", kazao je Bosančić.

Najavio je skorašnju gradnju gotovo 20 kilometara biciklističkih staza kroz Vinkovce, kojom sugrađane žele potaknuti na vožnju biciklima kao prijevoznim sredstvom.

"Nadam se da će to potaknuti velik broj naših sugrađana na korištenje bicikala kao prijevoznog sredstva, a da smo na dobrom tragu pokazuje i velika korištenost javnih bicikala koji se nalaze na nekoliko lokacija u gradu", rekao je.

Direktorica gradske Agencije za razvoj i investicije - VIA Danijela Slipčević naglasila je kako sudionici biciklijade prolaze poučnim sazama Trbušanci i Sopot, čija je izgradnja financirana sa 1,5 mliijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

"Cilj tih projekata je, osim poticanja turizma, i edukacija naših sugrađana, posebice najmlađih o bioraznolikosti vinkovačke okolice", napomenula je Slipčević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum