ZAGREB

Vatrogasci odradili 2000 hitnih intervencija sanacije posljedica potresa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vatrogasci su na području Grada Zagreba odradili 2000 hitnih intervencija vezanih uz sanaciju posljedica potresa, a građane su pozvali da se i dalje pridržavaju uputa te zovu li vatrogasce obavijeste ih je li u njihovu kućanstvu neka osoba u samoizolaciji.

 ''Apeliramo na građane da se i dalje ponašanju odgovorno i da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite. Ukoliko zovu vatrogasce, nužno je da naglase nalazi li se u njihovom kućanstvu osoba kojoj je određena samoizolacija kako bi vatrogasni timovi mogli poduzeti posebne mjere osobne zaštite'', priopćili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

 Navode da su vatrogasci samo na području Grada Zagreba na sanaciji posljedica potresa odradili 2000 hitnih intervencija, koje uključuju uklanjanje oštećenih dijelova objekata, podupiranje zidova te uklanjanje urušenog materijala s prometnica.

 Uz zagrebačke vatrogasce i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi, u sanaciji su sudjelovale i tvrtke koje posjeduju vozila za rad na visini.

 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ističe da su iz devet županija upućena vatrogasna vozila za spašavanje i radove na visini, a ta vozila ostaju na radu u Zagrebu do 7. travnja.

 Dodaje da je županijskim vatrogasnim zajednicama ovoga tjedna podijeljena zaštitna oprema i dezificijensi.

 U Vatrogasnoj zajednici kažu da su vatrogasci i nadalje angažirani na suzbijanju koronavirusa kroz patroliranje, ispomoć policiji na kontrolnim punktovima i dezinfekciju javnih površina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of