VARAŽDIN

Varaždin: Četvrti zaraženi koronavirusom u izolaciji i ima blage simptome boleseti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Četvrta osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i 12. u Hrvatskoj mlađi je muškrac koji ima blaže simptome bolesti i u izolaciji je u varaždinskoj bolnici, izvijestio je u subotu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin te je apelirao na osobe s rješenjem za samoizolaciju da se pridržavaju uputa.

"Radi se o muškarcu mlađem od 40 godina koji je od jučer u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin s blažim simptomima. To je osoba koja je bila u bliskom kontaktu s drugozaraženom osobom“, rekao je Vugrin na konferenciji za novinare. Time je, kaže, povećan broj osoba koje su pod aktivnim zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji, te ih je u Varaždinskoj županiji sada više od 150.

Vugrin je dodao da uz prvozaraženu osobu nema niti jednog novog slučaja potvrđene zaraze.

"Zdravstveni nadzor traje 14 dana i ovaj vikend završava tako da ćemo imati prve osobe koje će biti otpuštene iz samoizolacije", kazao je načelnik varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite.

Vugrin je ponovo apelirao na starije i osobe s kroničnim bolestima da izbjegavaju javna mjesta u vrijeme najveće posjećenosti, da se izbjegavaju nepotrebni odlasci u bolnicu te da se ne prikriva ili niječe boravak u zaraženim područjima u Italiji u svrhu izbjegavanja procedure. Komentirao je i medijske napise da su osobe u samoizolaciji ipak izlazile.

"Apeliram na one koji dobiju rješenje za samoizolaciju da se striktno pridržavaju uputa epidemiologa", poručio je Vugrin i pozvao sugrađane na odgovorno ponašanje. Dodao je da te osobe "nisu pod 24-satnim nadzorom, nisu u pritvoru" i da je nemoguće nadzirati njihovo ponašanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum