NAKON INTENZIVNOG ISTRAŽIVANJA

Ulovljen "otimač mikrofona" s prosvjeda. ISTU VEČER NAPRAVIO JE JOŠ JEDAN INCIDENT

| Autor: Glas Istre
Trenutak uzimanja mikrofona snimljen je uživo

Trenutak uzimanja mikrofona snimljen je uživo


Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem te pregledom na stotine sati videomaterijala, zagrebačka policija je uspjela ući u trag jednom od napadača na novinare tijekom prosvjeda protiv covid potvrda pretprošlog vikenda, piše Jutarnji list.

Iz PU zagrebačke kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim muškarcem te su ga prijavili zbog kaznenog djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa, a u ovom slučaju novinarki Al Jazeere Balkans.

- Naime, sumnja se da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je u živo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao zaposlenici medijske kuće-novinarki te joj rukom istrgnuo mikrofon, nakon čega se počeo udaljavati te ju na taj način spriječio u obavljanju njenog posla. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena, kažu iz zagrebačke policije koja je osumnjičenog muškarca uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predala pritvorskom nadzorniku.

Napadači na novinara RTL-a Gorana Latkovića još se traže.

Jutarnji dodaje da je 33-godišnji napadač istu večer odmah nakon prosvjeda pod utjecajem alkohola i bez maske napravio incident u vlaku Zagreb - Dugo Selo pa je intervenirala policija i odvela ga u stanicu. Tamo je utvrđeno da ima čak 2,1 promila u sebi.

Zbog tog uhićenja je povezano da se radi o istoj osobi koja je uzela mikrofon novinarki Al Jazzere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini