IZ BRODOGRADNJE U AUTO INDUSTRIJU

Uljanikovci na posudbi u buzetskom Cimosu


Grupa od šesnaest radnika Uljanika odnedavno je na posudbi u Cimosu, što može biti dobar način da se eventualni "višak" Uljanikovca preusmjeri po istarskim firmama. Potvrdio nam je to regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za Istru Đino Šverko koji sindikalno "pokriva" obje firme. - Prema mojim saznanjima šesnaest radnika Uljanika Pula na posudbi je u Cimosu Buzet do čega je došlo zbog povećanja njihova obima rada i narudžbi, izjavio je Šverko.

Cimos koji je po veličini i značaju druga metalska tvrtka u Istri, zbog povećanog je obima posla raspisao natječaj za popunu radnih mjesta, njih trideset u Buzetu i po dvadeset u Labinu i Roču, ukupno 70, no kaže Šverko izgleda da nekog odaziva baš i nema.

- Idealno bi bilo da se zaposle, odnosno privuku novi radnici, ali očito u okruženju nema interesa. Blizina Italije i Slovenije pogoduje odlascima na rad u inozemstvo jer su tamo plaće znatno veće. U sindikatu nemamo ništa protiv da se vrhovi u proizvodnji "peglaju" i kroz ispomoć radnika iz drugih firmi ukoliko su ispoštovani svi uvjeti Zakona o radu i kolektivnog ugovora, naravno i uz privolu radnika. Dakle, ponavljam, idealno bi bilo da se zaposle novi radnici, međutim ako ih nema, privremeno rješenje može biti ispomoć s obzirom bi u suprotnom postojeći radnici u Cimosu bili primorani raditi prekovremeno, naglašava Šverko. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini