PROBLEM SE NASTAVLJA

Učenik koji ne želi nositi masku u društvu roditelja sjedi ispred škole i ne može na nastavu. POZVANA I POLICIJA

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice, čiji se roditelji protive tome da on nosi masku u školi, i u utorak je došao na nastavu bez maske, ali je ubrzo napustio zgradu te uči s roditeljima na školskom dvorištu.  

Učenik je u školu došao s roditeljima, koje je ravnatelj škole Samson Štibohar pozvao na razgovor.

"Pozvao sam roditelje da mirno u mojoj kancelariji riješimo situaciju. Naravno, uz poštivanje nošenja maske u zajedničkom prostoru hodnika do moje kancelarije. Ukoliko smo cijepljeni ne moramo imati masku, ukoliko ne, onda ćemo poštivati epidemiološku situaciju i preporuke. Oni su to odbili", izjavio je ravnatelj za Hinu.

Dijete je ušlo u školsku zgradu, no ubrzo je izašlo jer i dalje ne želi staviti masku. Roditelji su s djetetom u školskom dvorištu gdje učenik čita udžbenike.

Pred školom se i danas okupilo desetak građana koji roditeljima daju podršku u zahtjevu da djeca ne nose maske. Nakon što su ušli u školsko dvorište, pozvana je policija te su se, bez incidenta, udaljili iz školskog dvorišta.

Učenikov otac, koji tvrdi da njegovu sinu maska smeta za disanje te da mu u školi ne dopuštaju da bez maske prolazi kroz zajedničke prostorije, prošlog je tjedna pozvao na prosvjed te je u petak nekoliko osoba koja se protive nošenju maski upalo u školsku zgradu.

Zbog incidenta je u ponedjeljak u Krapinske Toplice došao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Ministar Fuchs rekao je da prosvjedima nema mjesta u školskim objektima i ispred njih te da pravila, bez obzira na mišljenje, vrijede za sve.

Fuchs je najavio nadzor školskih objekata i dječjih vrtića radi sigurnosti djece i djelatnika.

Ravnatelj škole jučer je rekao da je roditelje uputio da je, na temelju svega što su iznijeli, jedino rješenje liječnička potvrda o izuzeću nošenja maski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater