KRAPINSKE TOPLICE

Kolar: Zaštitari će nadgledati ulaz u OŠ u Krapinskim Toplicama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar potvrdio je za Hinu da će od ponedjeljka ujutro ulaz u Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama nadzirati zaštitari, kao i školsko dvorište, gdje je nekolicina roditelja danas prosvjedovala zbog nošenja maski.

Kolar je rekao da će napraviti sve da učenici mogu nesmetano i bez straha doći u školu te da će Krapinsko-zagorska županija omogućiti nesmetano održavanje nastave.

Naglasio je i da su oni koji su se odazvali na današnji prosvjed prekršili zakon koji jasno kaže da ne smije biti organiziranog prosvjeda ili okupljanja kod obrazovne ustanove za vrijeme nastave.

Ocijenio je i da policija evidentno nije dobro obavila posao jer je taj skup trebalo zabraniti odnosno prekinuti.

Istaknuo je da tu školu pohađa 308 učenika, a protiv nošenja maski protestiraju roditelji od svega dvoje učenika, dok se svi ostali roditelji, i njihova djeca, pridržavaju preporuka i mjera.

Zbog zabrane ulaska u školu učeniku koji ne želi nositi zaštitnu masku, u petak je ispred Osnovne škole Krapinske Toplice organiziran prosvjed kojem se odazvalo 20-ak ljudi, a stigla je i policija. Organizator prosvjeda je Kristijan Gaćina, otac Nikole, učenika 8. razreda koji od ponedjeljka ne pohađa nastavu jer mu je zbog nenošenja maske zabranjen ulazak u školu. Gaćina tvrdi da njegovom sinu maska smeta za disanje te da mu u školi ne dozvoljavaju da prolazi kroz zajedničke prostorije bez maske, dodajući da mu je na taj način uskraćeno osnovno pravo na obrazovanje.

Gaćina je kazao i da postoji model da njegov sin uđe u školu bez ikakvih problema. „Ako osoblje škole želi da budu sigurni da Nikola neće nikoga zaraziti, neka pričekaju, neka svi uđu, a Nikola će ući zadnji”, rekao je ogorčeni otac.

Ravnatelj Štibohar: Zdravlje i sigurnost djece su nam na prvom mjestu

Ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice Samson Štibohar istaknuo je kako su zdravlje i sigurnost djece na prvom mjestu te da takav način istupa proizlazi iz hira jednog roditelja koji ne želi poštivati mjere, protokole i odluke prema kojima su ravnatelji morali izraditi smjernice rada u novoj nastavnoj godini.

„Problem je što učenik i njegov roditelj odbijaju da on nosi masku u zajedničkom prostoru hodnika i toaleta te prilikom ulaska i izlaska iz škole, što možda traje dvije minute”, rekao je ravnatelj te naglasio da u prosvjedu ne vidi ništa pozitivno.

„Neću reći da je to genocid nad učenicima, ali ovo je nešto strašno. Ja sam tamo vidio jako puno negativne energije, zlobe, jako puno frustriranih ljudi. Ako žele nešto postići, ovo sigurno nije način”, kazao je Štibohar.

Osim što ne može u školu bez maske, osmaš Nikola ove godine nije dobio ni knjige, budući da ne pohađa nastavu.

Među dvadesetak prosvjednika bilo je tek dvoje roditelja topličke škole, a situacija se u jednom trenutku zaoštrila, pa su morali intervenirati policajci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater