ZAGREB

U Zagrebu novooboljelo 730 osoba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zagrebu je u protekla 24 sata od covida-10 novooboljelo 730 osoba pa trenutno ima 3205 aktivnih slučajeva, izvijestio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Prema podacima HZJZ-a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 83.816, što je 395 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 1118 uzorka, od kojih je 431 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 605 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 872 osobe. Od 605 zaraženih osoba 291 su kontakti pozitivnih osoba, a četiri su osobe doputovale iz Bosne i Hercegovine, Italije, SAD i Njemačke.

Negativne epidemiološke anamneze zasad je 214 oboljelih osoba, a za 64 osobe obrada je u tijeku.

Kod 11 je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (od navedenih, pet je iz drugih županija). Kod 10 je osoba moguća izloženost na radnom mjestu a šest je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine. Četiri su osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljelih je sedam korisnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa kod 67 učenika i četiri nastavnika osnovnih škola te 50 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 610 učenika osnovnih i 322 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je sedam osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljene su 1564 osobe. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 857 osoba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater