ZAGREB

U Zagrebu 388 novooboljelih osoba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je ukupno 388 novih slučajeva oboljelih od covida-19, pa je tako trenutno ukupno 3408 aktivnih slučajeva, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je 388, priopćeno je.

Broj osoba testiranih brzim antigenskim testovima u protekla 24 sata je 1.039, a od toga je broja pozitivno bilo 426 osoba (41 posto).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar obavljeno je 1070 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 285 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 670 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 2031 osobu.

Od 670 obrađenih pozitivnih osoba: 246 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 289 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, a kod dvije je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. Trinaest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku.

Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a 14 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 29 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Tri su osobe doputovale iz Njemačke i Azije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi pet korisnika i jednog djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 37 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 40 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 596 učenika osnovnih te 598 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 32 osobe.

Zaključno, trenutno je u Zagrebu 3408 aktivnih slučajeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater