ZAGREB

U Zagrebu 267 novih slučajeva koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 267 novih slučajeva koronavirusa, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar". 

Broj potencijalno ozdravljenih odnosno oporavljenih je 84.970, što su 432 osobe više nego jučer. 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 881 uzorak, a 303 su bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 292 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 354 osobe. 

Od 292  zaražene osobe njih 147 su kontakti covid pozitivnih osoba, tri osobe su doputovale iz Srbije, 95 oboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 40 osoba obrada je u tijeku.

Kod pet osoba je moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (tri su sa svadbenih okupljanja). Kod jedne osobe je moguća izloženost na radnom mjestu, a jednu je osobu obradio liječnik obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 21 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 176 učenika osnovnih i 99 učenika srednjih škola. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe.

Trenutno je u Zagrebu 4096 aktivnih slučajeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini