VARAŽDIN

U Varaždinskoj županiji 116 novozaraženih koronavirusom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je testirano 476 osoba, a dominantno obolijevaju necijepljene osobe. priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 72 pacijenta, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Porasla incidencija

Broj novih slučajeva u posljednjih 14 dana iznosi 399 na 100.000 stanovnika, što je porast u odnosu na kraj rujna kada je 14-dnevna incidencija bila 318.

Voditeljica epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Katica Čusek Adamić rekla je da u županiji u posljednjih sedam dana bilježe porast novih slučajeva za 34 posto u odnosu na prethodnih sedam dana.

Udio djece u ukupnom broju novooboljelih između 30 i 35 posto

Analize županijskog Zavoda za javno zdravstvo pokazuju da dominantno obolijevaju necijepljene osobe, čiji je udio među pozitivnima 80 posto te da je udio djece u ukupnom broju novooboljelih između 30 i 35 posto.

„Iz toga je vidljivo da virus i dalje pronalazi neimune osjetljive osobe. Uz odgovorno ponašanje svakog pojedinca, jedini način da se smanji broj novooboljelih i broj hospitaliziranih, a time i broj smrtnih slučajeva je - cijepljenje“, naglasila je Voditeljica epidemiološke djelatnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo Čusek Adamić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum